Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.27. 09:57

MVM kontra Miskolc: most akkor mi van?

<p>Miskolc - A Magyar Villamos Művek (szóvivője) szerdai tájékoztatása szerint az MVM eláll az adásvételi szerződéstől. Mit jelent ez? Ma: rendkívüli sajtótájékoztató Miskolcon.</p>

Ismeretes, hogy Miskolc élni kíván elővásárlási jogával, és meg kívánja venni a Miskolci Fűtőerőmű Kft-ben levő azon üzletrészt, amelyet az MVM tulajdonol, és amelyet el akar (akart?) adni egy cégnek. Többfordulós csata zajlott (zajlik?), ennek minden ütközetéről beszámoltunk. Így lesz ez most is.

Tringer Ágoston, az MVM szóvivője szerdán este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MVM igazgatósága szerdai ülésén jóváhagyólag tudomásul vette a menedzsment döntését arról, hogy eláll a Miskolci Fűtőerőmű Kft.-ben (Mifű) lévő üzletrész adásvételi szerződésétôl, miután az elővásárlási joggal rendelkező társtulajdonos Mihő Kft. nem teljesítette határidőre a szerződéses feltételeket. A nem teljesített feltételek közül a legfontosabb, hogy Mihő Kft. nem tette le határidőre a vételár kiegyenlítésének biztosítékát jelentő bankgaranciát.

Másként látják ezt Miskolcon.
Hogyan tovább, kié lesz az üzletrész? – ezekről lesz sajtótájékoztató ma délután. Az elhangzottakról beszámolunk.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!