Tehetség mellé esélyt

Akt.:
Eredményes módszert dolgozott ki
Eredményes módszert dolgozott ki - © Fotó: Magánarchívum
Berettyóújfalu – L. Ritók Nó­ra pedagógusként kezdte a pályáját, majd 1999-ben Berettyóújfaluban megalapította az Igazgyöngy Alapítványt. Ekkor a célja az volt, hogy egy olyan művészeti iskolát hozzon létre, mely gyermekközpontúbb, és jobban teret enged az alternatív módszerek használatának, mint az állami oktatási rendszer.

Az alapítványi fenntartású művészeti iskolában egy olyan, a teljes személyiségre ható, szociális készségeket is fejlesztő oktatási módszertant dolgozott ki, mely minden gyermek esetében hatékony és eredményes. Iskolájuk nemzetközileg is jegyzett gyermek képzőművészeti műhely. Később felismerte, hogy az oktatás önmagában nem tudja megoldani a generációs szegénységben élő gyerekek problémáit, ezért egy komplex esélyteremtő modell kidolgozásába kezdett.

Az alapítvány ma egy, a probléma minden elemére hatást gyakorló, komplex stratégiát fejleszt, biztató eredményekkel. Évente 600 gyermek kapcsolódik az iskolai programhoz 6 településen, továbbá 20 településen végeznek segítő tevékenységet. A komplex modell fejlesztésének helyszíne Told. Munkája egyben szenvedélye is. Mivel grafikusművész is, a rajzolás, és az utóbbi időben az írás is része az életének. Kiállításai vannak, és rendszeres publikációi jelennek meg. Szabadidejét szívesen tölti családjával; kisunokája egy különleges új színt varázsolt az életébe.

HBN


A jelölt

Név:

L. Ritók Nóra

Kategória:

önkéntes

Munkahelye:

Igazgyöngy Alapítvány

Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Berettyóújfalu.
HAON.HU


hirdetés