Átalakult a balmazújvárosi könyvtár

Átalakult a balmazújvárosi könyvtár
© Fotó: Bánhegyi Zoltán
Balmazújváros – A kormány segítségével 2018-ban volt lehetőség a könyvtár felújítására.

A közel féléves zárvatartás után energetikai- és villamoshálózatában megújulva várja látogatóit a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár. A könyvtár munkatársai olykor falat vagy ajtót bontottak, hogy még otthonosabbá tegyék a könyvtár épületét. A nagytakarításban közel 70 ezer darab dokumentumot mozgattak meg – tudtuk meg Molnárné Nemes Margit könyvtárvezetőtől.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte, hogy a kormány segítségével 2018-ban volt lehetőség a könyvtár felújítására. Hozzátette, az olvasók még komfortosabban tudják használni a könyvtár szolgáltatásait.

Hegedűs Péter polgármester a saját olvasási élményeivel kezdte gondolatait. Véleménye szerint a könyvtárosok gyakorlatilag a tudás génmegőrzői, ezt a tudásmegőrzést a városnak is támogatnia kell.

Az ünnepi hangulatot Bokor Jutta operaénekes, a Magyar Állami Operaház Nagykövetének műsora fokozta. Balmazújváros az intézmény névadója előtt – Lengyel Menyhért születésének 139. évfordulója alkalmából – ünnepélyes átadóval és koszorúzással tisztelgett. Az ünnepséget Lázár Károly, a Lengyel Menyhért család képviseletében és több környékbeli könyvtárvezető is megtisztelte.

– Bánhegyi Zoltán –Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés