szon-sportoldal

2008.04.17. 08:58

Kölcsey bravúrbronz a pécsi döntőből

<p>Pécsen rendezték meg az amatőr kézilabda diákolimpia országos döntőjét. A megyei bajnok Kölcsey Gimnázium fiúcsapata először vett részt a versenysorozaton és rögtön maradandót alkotott. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/bravurbronzot-hozott-a-kolcsey-pecsrol/cn/szon-news-km_01-20080417-083413"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Hadobás-tanítványok egyáltalán nem illetődtek meg a jó nevű ellenfelek láttán, sőt hatalmas meglepetésre egyből a nyitómeccsen tízgólos győzelmet (23–13) arattak a tavalyi bronzérmes győri gárda ellen. A folytatás is nagyszerűen alakult: 17–14-es siker Tiszaföldvár ellen és mindössze a későbbi bajnoktól kapott ki szorosnak mondható meccsen (14–9) az együttes.

A végjáték is remekül alakult, a bronzéremért egy igen erős budapesti csapat elleni kétgólos siker (19–17) a dobogó harmadik fokát jelentette a végig óriási lelkesedéssel és helyenként ötletesen is játszó kölcseyseknek. A bronzérmes csapat tagjai: Bagoly Balázs, Éliás Gábor, Gégény Levente, Kerekes Bence, Kondorosi Donát, Kovács Gábor, Kurtyán Árpád, Mohácsi Máté, Sivadó Miklós, Szoboszlai Gyula, Volosinovszki Dávid. Edző: Hadobás István.
A lányoknál is dícséretes szerepeltek a Ferenczi György vezette ibrányiak, ők végül a tizedik helyezést szerezték meg.

Kézilabda

V-VI. korcsoportos országos amatőr diákolimpiai döntő, Pécs
Fiúk: 1. Székesfehérvári Széchenyi, 2. Püspökladányi Karacs, 3.

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium.
Lányok: 1. Kiskunhalasi Bibó, 2. Kazincbarcikai Ságvári, 3. Győri

Kazinczy, 10. Ibrányi Móricz Zsigmong Gimnázium, Szakközépiskola és

Szakiskola.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!