szon-sportoldal

2008.03.11. 13:53

Veretlenül az ország legjobbjai Nyíregyházán

<p>Nyíregyházán lett bajnok a Betonút-NRK női röplabdacsapata a hét végén.</p>

Az ország legjobb junior női röplabdacsapatával büszkélkedhet Nyíregyháza. A csütörtökön kezdődő Magyar Kupa négyes döntő előtt nagyszerű felvezetés a Betonút-NRK korosztályos együttesének sikerei.

Balázs István edző tanítványai hazai környezetben, a Vasvári Pál Gimnázium tornacsarnokában nyerték meg a végjátékot. A BSE és az Angyalföld gárdáját egyaránt három játszmában győzték le, a Békéscsaba elleni meccs volt sorsdöntő jelentőségű. A viharsarkiak már 2:0-ra vezettek, amikor szerkezeti változást eszközölt Balázs tanár úr, és meghozta a gyümölcsét. Fordítottak, lényegében ezen múlt a bajnoki cím.
– Számomra is kellemes meglepetés volt a lányok játéka. Előzetesen bármelyik csapat első lehetett volna, hiszen kiegyensúlyozott mezőnyben lettünk aranyérmesek. A diákolimpiai diadal után ismét olyan eredményt értünk el, amire büszkék lehetünk – kommentálta a sikert Balázs István, aki 2004-ben már átélhetett junior bajnoki címet.
Szalai ismételt

Érdekesség, hogy az akkori társulatból Szalai Gabriella ezúttal is ott lehetett az ünneplők között. A négy évvel ezelőtti csapatból Merkószki Tünde, Bodnár Nerina és Kinyik Mónika a felnőttek között szerepel.

A

tények

Végeredmény:

1. Betonút-NRK Nyíregyháza

2. Békéscsaba

3. BSE

4. Angyalföld.

A legjobb támadó:

Németh Zsuzsanna (BSE), a legjobb feladó: Tóth

Bíborka (Békéscsaba), a legjobb mezõnyjátékos:

Szalai Gabriella (Betonút-NRK Nyíregyháza).

- Ladányi Tóth Lajos -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!