szon-sportoldal

2008.03.17. 11:49

Nüanszon múlt a végső siker

<p>A vereség ellenére csak a gratulációkat fogadták a nyíregyházi röplabdás hölgyek. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/nrkmk.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" />&#160;<B>Összegzés. A döntő adatbankja letölthető</B></A></p>

Aki látta, még napokkal később is felsőfokban idézi fel a bujtosi csarnokban rendezett női röplabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Már az elődöntő is megérte a pénzét, hiszen az ötödik szettben 10:12-ről újítva nyert a Betonút-NRK a BSE ellen.

 A címvédő a fináléban emelte a tétet, és akkor már nem elégedtek meg a kétórás röplabda-élménnyel, százötven percen át tartották lázban a közönséget a Vasassal. A lüktető meccs végén a fővárosiak lejthettek örömtáncot, hatodik mérkőzéslabdájuk ásznyitással talált utat a vendégtérfélen.

Török öröm
A Vakifbank Günes Sigorta

búcsúztatta a Betonút-NRK-t a Challenge Cup

sorozatból. A minap kiderült, hogy a késõbbi gyõztestõl

szenvedtek vereséget, ugyanis a törökök hatalmas

küzdelemben, vesztett állásból fordítva

öt játszmában nyertek az olasz Imola ellen a fináléban.

– Tipikusan az a találkozó volt, ami után bár vesztettünk, csak a gratulációkat fogadtuk. Kiszolgálta a közönséget mindkét fél, nüanszon múlt a végső siker – taglalta Ludvig Zsolt, a Betonút-NRK vezetőedzője. – Nem csak a pályán belül volt kemény csata, kívül sem éltük át egyszerűen a hatalmas hadviselést. A két 16 éves játékosunk, Szakmáry és Miklai helytállt a magas hőfokú, fordulatos meccsen. Merkószki hiányzott, vele lényegesen bővebb lett volna a repertoárunk. Nagyon sok ilyen derbire lenne szükség, természetesen fordított előjellel. Ilyen mérkőzésekre van szükség a magyar női röplabdázás felemelkedéséhez.

Bajnoki menetrend
A negyeddöntő párosítása:
Betonút-NRK Nyíregyháza–Békéscsaba
Gödöllő–Angyalföld
Vasas–Kaposvár
BSE–Miskolc
A párharcok az egyik csapat második győzelméig tartanak majd. Időpontok: április 5., 7. (ha szükséges: 9.).

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!