szon-sportoldal

2008.03.23. 10:34

Csak a szépítés jött össze

<p>A Nyíregyháza Spartacus idegenbeli bajnokiján a második félidőben támadóbb felfogásban játszott, ám ezúttal nem sikerült utolérnie 2–0-ás előnyhöz jutott ellenfelét, az FC Fehérvárt. <A href="http://apps.szon.hu/download/kmtippek/szpari34.pdf"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/SysRes/Sites/SZON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" />&#160;<B>A csapat eddigi mutatói</B></A></p>

Régi futballbölcsesség, hogy a támadójáték minőségét nem feltétlenül a pályára küldött csatárok száma határozza meg. Talán ennek igazsága jutott eszébe a két szakvezetőnek az FC Fehérvár–Nyíregyháza Spartacus élvonalbeli bajnoki előtt, hiszen mindkét gárda azonos hadrendben, egy vérbeli támadóval kezdte az ütközetet.

A vendégek részéről volt érthetőbb az óvatosság, hiszen a csapat korábbi idegenbeli meccseink is a biztonság volt a fő szempont, úgy, hogy többször is eredményesen alkalmazta a harcmodort a Szpari. A Fehérvár ugyanakkor láthatóan tartott ellenfelétől, holott a tavaszi szezonban éppen a „Vidi” ért el tiszteletre méltó eredményeket: legyőzte az éllovas MTK-t, elhozta a három pontot Angyalföldről és a hétközi kupameccsen a DVSC is behódolt neki. Talán éppen a szerdai ütközet maradt a hazai lábakban, mindenesetre a mély talajon nem tűnt frissnek a Fehérvár.

Mégis a házigazda piros-kékek jutottak előnyhöz, mondjuk a találathoz kellett a nyíregyházi védők gyámoltalansága. Ha már védelem... Ebből a csapatrészből a belső páros, Bagoly és Cséke most hiányzott, előbbi sérülés miatt maradt távol, Cséke pedig kimaradt a keretből. A hátrány tudatában bátrabb játékra váltott a Spartacus, Szilágyi Norbert pályára küldésével nemcsak létszámban, hanem minőségben is izmosodott a támadósor. A cserecsatár kapufája után sokan azt hihették: érik a vendégek egyenlítő találata, ehelyett a gólérzékeny Sitku Illés duplázta meg a fehérvári előnyt.

A Szpari legutóbbi, soproni bajnokiján 2–0-ás hátrányban kezdett el igazán futballozni, és miként akkor, most is jó félórája maradt a gárdának a hátrány ledolgozárása. A védő Cornaci révén jött is a szépítés, ám a hajrában csak egy szöglet utáni nagy lehetőségig (jellemző, összesen tíz sarokrúgást végezhettek el a nyíregyháziak) jutott el Révész Attila legénysége, így ezúttal nem jött össze a „hendikepes” pontszerzés.

A Fehérvár viszont egy héten belül a harmadik meccsét is 2–1-re nyerte meg, a szombati eredménynek köszönhetően pedig megelőzte a tabellán a nyíregyháziakat.

Jegyzõkönyv

FC Fehérvár–Nyíregyháza Spartacus 2–1 (1–0)
Székesfehérvár, 1168 nézõ, v.: Berger (Tóth V., Forgács)
FC FEHÉRVÁR: Sebõk Zs.– Lázár P., Koller, Horváth G., Mohl –Farkas B., Polonkai (Csobánki, 73. perc) – Simek (Lattenstein, 90.), Dvéri, Dajic (Durica, 83.) – Sitku. Vezetõedzõ: Disztl László.
SPARTACUS: Illyés – Perényi, Ambrusz, Mboussi, Cornaci – Hegedûs T., Ramos (Minczér, 74.) – Vukadinovics (Miskolczi, 74.), Kovács B. (Szilágyi N., a szünetben), Lippai – Sindou. Klubmenedzser: Révész Attila.
Gól: Dvéri (16.), Sitku (62.), Cornaci (73.).
Sárga lap: Mboussi (34.), Cornaci (56.), Simek (59.), Minczér (86.).
Percek, események
16. perc: Farkas B. passzolt Dvérihez, akit a védõk nem támadtak meg, így a hazaiak karmestere 17 méterrõl, ballal a bal alsó sarokba lõtte a labdát, 1–0.
55. perc: Dosso visszagurított labdájából Szilágyi N. 16 méterrõl a jobb oldali kapufát találta el.
62. perc: Dvéri jobboldali beadásából Dajic Sitku elé játszott, aki Perényit megelõzve, a kivetõdõ Illyés felett 5 méterrõl a kapu közepébe lõtt, 2–0.
73. perc: Lippai baloldali szögletét követõen Mboussi fejelte tovább a labdát, a kavarodásban Cornaci eszmélt a leghamarabb, és 5 méterrõl a kapu jobb oldalába lõtt, 2–1.
91. perc: Lippai sarokrúgása után a továbbcsúsztatott labda Szilágyi N. elé került, akinek kapu torkából leadott lövése egy védõrõl vágódott a léc fölé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!