szon-sportoldal

2007.12.23. 15:53

Unikum az elnöki látogatás

<p>Az MLSZ JB vencsellői kötődésű vezetője szerint szép kíhívás a játékvezetői pálya.</p>

Az utóbbi évtizedben még soha nem fordult elő, hogy a honi labdarúgó játékvezetői bizottság vezetője megtisztelje jelenlétével a szabolcs-szatmár-beregi évzáró bált. Nemrégiben megtört a jég, a vencsellői kötődésű Vágner László is részt vett a napkori Aranyalma Étteremben megrendezett összejövetelen.

Várják a leendő futballbírókat

Kevesebb mint három hét múlva elkezdődik az alapfokú tanfolyam. A kurzusra várják a játékvezetői pálya iránt érdeklődők jelentkezését a 70/371-6329-es telefonszámon. Az elméleti és gyakorlati oktatás után vizsga következik, és a rátermettek a tavaszi szezontól elindulhatnak a ranglétrán.

Előzőleg két és fél éve tartott emlékezetes élménybeszámolót a tokaji nyári edzőtáborban a futsal és a nagypályás világbajnokságot egyaránt megjárt, 11 Bajnokok Ligája-mérkőzést dirigáló volt FIFA-játékvezető. Tavaly tavasszal lett az MLSZ JB elnöke, az azóta eltelt időszak egyik eredménye, hogy Magyarország immár tagja az UEFA Játékvezetői Konvenciónak. Az európai szövetség elnöke, Michel Platini jelenlétében írták alá a mindössze tíz országot érintő határozatot júniusban.

– A szerződés 2012-ig érvényes, és mindamellett, hogy anyagi támogatásról szól az ígéret, komoly kötelezettségeket jelent az MLSZ JB számára. A hosszútávú stratégiában éppúgy benne szerepel az éljátékvezetők, asszisztensek továbbképzése, mint az oktatási és utánpótlási rendszer fejlesztése, illetve a toborzás intenzitása – taglalta Vágner László.

Nemzetközi sikerektől volt hangos az esztendő. A BL-ben kilenc év után ismét magyar bíró vezetett Kassai Viktor személyében, a női világbajnokság bronzmérkőzésén Gaál Gyöngyi fújta a sípot. A futsal Világ Kupa döntőjét Kovács Gábor vezette, az Európa-bajnokság fináléjában Török Károly volt a tartalékbíró, a strandlabdarúgó-vébé döntőjének időmérői teendőit pedig Mészáros István látta el.

Nincs kikövezve az út

– A külföldi elismeréseink bizonyítják, hogy honnan hová lehet eljutni. Buktatókkal teli a pálya, de éppen attól szép a kihívás, hogy senki számára sem kikövezett az út. Az országos keret tagjainak komoly kritériumoknak kell megfelelniük, ugyanakkor folyamatosan keressük a fiatal, jó képességű játékvezetőket. Tapasztalatom szerint Szabolcs-Szatmár-Beregben is sok tehetség bontogatja a szárnyait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!