SZON - Jegyzet

2008.05.30. 14:31

Nem lopták el, pedig otthagytam!

<p>Az már nincs ott, az tuti. Futottam, mint az őrült ahhoz a bizonyos padhoz, és közben végig csak az járt a fejemben: hogy lehetek ekkora balfék! Odaértem és láss csodát: a táskám érintetlenül hevert azon a padon, ahol hagytam. <STRONG>Vékony Katalin jegyzete</STRONG></p>

A hét elején összeakadtam rég nem látott barátnőmmel a Jósavárosban, és leültünk beszélgetni egy padra. Bevallom: nagyon fáradt voltam, pedig akkor még épphogy csak kezdődött a hét, ezért nem is csacsogtunk sokáig.

Hazaértem, vacsoráztam, miegymás, amikor  este 10 óra magasságában a táskámból lett volna szükségem éppen a pénztárcámra. Nem volt sehol a lakásban a piszok batyu... Kezdtem kétségbeesni, de még reménykedtem abban, hogy az autóban lesz. Ott sem volt! És akkor jött a felismerés: a Jósaváros közepén hagytam, azon a padon, ahol a barátnőmmel beszélgettem. Te jó ég! Gondoltam magamban... Az már nincs ott, az tuti. Futottam, mint az őrült ahhoz a bizonyos padhoz, és közben végig csak az járt a fejemben: hogy lehetek ekkora balfék!

Odaértem és láss csodát: a táskám érintetlenül hevert azon a padon, ahol hagytam. Lehet-e ekkora szerencsém - kérdeztem magamtól. Lehet, igen lehet - csengtek a fülemben valószínűleg őrangyalom szavai. Nem tudtam, sírjak szerencsétlenségemen, vagy örüljek szerencsémnek. Mai napig sem tudom... De egyben biztos vagyok azóta: nekem aztán mondhat mostmár bárki a Jósavárosról hideget-meleget, nem érdekel egy percig sem. Mert ez az a hely, ahol órák elteltével is ugyanúgy hevert a táskám a padon, ahogy hagytam!

Kapcsolódó cikkek:

  • Nem halt ki a segítőkészség
    Igenis, él a lovagiasság! A sok negatív híráradatban jól esik beszámolni olyan kellemes eseményről, ami velem történt meg a napokban. A forró nyár eleji délutánon (május 14-én, 14 óra tájt) a leparkoláshoz árnyékot keresve, nekikoccantam az útpadkának.

  • Börtönbe is kerülhet, aki nem segít
    Nem egyszer előfordul, hogy beteg, segítségre szoruló embertársunk mellett megyünk el az utcán, mert azt gondoljuk, hogy a sok alkohol ártott csak meg neki.  
  • Kölcsöntalicskában tolták haza a részeget
    A hetedikes gyerekek az iskola közelében egy eszméletlenül részeg embert találtak a járdán fekve. Egy kölcsönkért talicskával hazatolták a magatehetetlen embert.
  • Váltó, szemüveg, defekt és a szerencse
    Kalandokban bővelkedő versenyen szerezte meg Vizin László és Zsíros Gábor a negyedik helyet a Szemerey Transport–Miskolc Ralin.
  •  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!