Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.08.26. 15:23

A hölgyeket átváltoztatják, s naptár is készül Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Egy nem mindennapi jótékonysági esemény tanúi lehetünk hamarosan: Lukovics György Aranykoszorús mesterfodrász elhatározta, hogy a saját eszközeivel segít mozgássérült embereken.</p>

– Egy olyan nappal szeretnénk megajándékozni tizenkét fogyatékkal élő hölgyet, amikor elfelednék a velük történteket, s ahol megszépülnek: a frizurájukat, a körmüket szakember veszi kezelésbe, a kozmetikusok pedig sminket is készítenek nekik – mondta lapunknak az ötletgazda.

Az átváltoztatás után lefotózzák a 12 hölgyet, a képekből pedig 2009-es falinaptár készül. – A sérült emberek nagyon örülnek a kezdeményezésnek – emelte ki Lukovics György, aki azt is hozzátette, hogy megható volt látni, ahogyan az ötletet fogadták. – Ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más, csak éppen valamilyen segédeszközzel közlekednek, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnének szépek, sőt! – véli. Az átváltoztatásra szeptember 6-án a Tiszavasvári úton lévő Esélycentrumban kerül sor. 

Akik segítenek
Lukovics Fru-Fru Szépségszalon Team-je, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs egyesülete, a Szabolcs megyei kereskedelmi és iparkamara, Sipeki Péter, lapunk fotóriportere és a Start Kht. Nyírségi Nyomda Nyíregyháza.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!