Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.27. 13:55

Távhő – rövid és hosszú távon Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A 2010-ig szóló rövid távú programban alanyi jogon (azaz valamennyi távhős lakásra) jár majd az ártámogatás a „paneltársadalomnak”, a tervek szerint ez mintegy 10–15 százalékkal csökkentheti a havi fűtésszámlákat.</p>

A távhőszolgáltatás támogatási lehetőségét tette górcső alá az MSZP-frakció vezetése. Az ez ügyben eljáró munkacsoport rövid és hosszú távú programmal áll a kormány elé – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Tukacs István országgyűlési képviselő Nyíregyházán, az MSZP székházában.

A 2010-ig szóló rövid távú programban alanyi jogon (azaz valamennyi távhős lakásra) jár majd az ártámogatás a „paneltársadalomnak”, a tervek szerint ez mintegy 10–15 százalékkal csökkentheti a havi fűtésszámlákat. Már az idén szeptembertől induló támogatásra 20 milliárd forintot fordítanak. Mintegy 18 milliárd forint lesz a 2010 utánra tervezett hosszú távú program megvalósítására, amely a panel- és tömblakások fűtéskorszerűsítését szolgálja majd pályázat útján. E panelprogramban többek között a mérőórák, a kétcsöves fűtési rendszerek kialakítása, a hőszigetelés szerepelnek, de a pályázatok elbírálása is rövidebb időt igényel majd.

Nyíregyházán már befejeződött a Nyitás-program, megelőzve ezzel az ország más városaiban csak ezután megvalósuló panelprogramot. Ám a fűtéskorszerűsítés támogatásáról utólagosan sem szeretne lemondani a város, azt a pénzt a hálózat modernizálására kívánják majd fordítani – mondta Tukacs István.

- Lefler György -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!