Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.12. 10:41

A gálaműsor után irány a fesztivál

<p>A Nyíregyházi Tánchéten neves vendégtanárok foglalkoznak az érdeklődő fiatalokkal.</p>

A RE-flex Moderntánc Stúdió és utánpótlás csoportjainak évzáró gálaműsorát az érdeklődők június 14-én 19 órától tekinthetik meg a Nyíregyházi Főiskola Kodály termében. Az idén 16 éves stúdió 130 növendéke mutatja be az elmúlt év munkája során létrejött új táncokat, köztük azokat is, melyekkel áprilisban Budapesten az együttes 1., 2. és 3. díjat nyert az Országos Táncművészeti Fesztiválon. A táncokat koreografálta és betanította a Stúdió vezetője, Rácz Erika.

Néhány nappal az évzáró előadás után a csoport Balatonfüredre utazik, ahol június 19. és 22. között részt vesznek a „Sirály” Fesztiválon. A fiatal táncosok remélik, hogy az idén is – mint ahogy a korábbi években –, az együttes kivívja a szakma és a közönség elismerését.

A nyári hónapok további programot is tartogatnak az együttes számára. Az idén 14. alkalommal rendezik meg június 22-től 26-ig a már hagyományos Nyíregyházi Tánchetet, amely a stúdió növendékeinek és az érdeklődők számára nyújt lehetőséget tudásuk elmélyítésére olyan vendégtanárok segítségével, mint Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész, baletttmester, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola tánctagozatának igazgatója és Kulcsár Noémi moderntánc pedagógus, koreográfus a Győri Művészeti Szakközépiskola tanára.

A fiatalabbaknak az idén újra lesz nyári tánctábor július 13. és 18. között a Harangodi Erdei Iskolában, ahol ahol a táncfoglalkozások mellett kézművességet is tanulnak az ifjú táncosok. A programot lovaskocsizás, a vaddisznóskert és a fácános meglátogatása, kenyérsütés és sok játék színesíti.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!