Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.14. 17:55

Górcső alatt a színházi törvény

<p>Nyíregyháza - Nyíregyházán találkoztak a színházak gazdasági igazgatói, hogy aktuális kérdésekről tanácskozzanak.A tervezet ősszel kerül az országgyűlés elé, Kirják Róbert szerint van esély arra, hogy el is fogadják azt. <dia width="900" height="700" alt="Górcső alatt a színházi törvény 2008.05.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_rcs__337__alatt_a_sz_nh_zi_t_rv_ny_2008_0/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Górcső alatt a színházi törvény 2008.05.14." /></a></dia></p>

Évente kétszer találkoznak a hazai színházak gazdasági igazgatói, hogy megvitassák a teátrumok aktuális gazdasági kérdéseit. A kedden és szerdán rendezett nyíregyházi találkozón 14 vidéki színház – köztük Debrecen, Szeged, Miskolc, Győr, Békéscsaba – gazdasági vezetője vett részt, Budapestről a Madách Színház és a Vígszínház (Mádi Zoltán) gazdasági igazgatói voltak jelen a tanácskozáson. A Móricz Zsigmond Színház gazdasági vezetője, Kirják Róbert lapunknak elmondta: a színházi törvényt, főként annak a finanszírozással foglalkozó elemeit boncolgatták. A szakember kiemelte: ha az általuk is preferált formában hagynák jóvá a színházi törvényt, az sok téren, mások mellett financiálisan is jobb helyzetbe hozná a színházakat. A tervezet ősszel kerül az országgyűlés elé, Kirják Róbert szerint van esély arra, hogy el is fogadják azt.

- Száraz Ancsa -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!