Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.11. 06:10

Postánkból: Készüljünk fel a lomtalanításra

<p>Nyíregyháza - Néhány észrevételem és tanácsom lenne a szervezőknek: a korábbi évek tapasztalatai bizonyítják, hogy például Nyíregyházán a lerakóhelyek kijelölése nem minden esetben történt, történik kellő körültekintéssel.</p>

Ismét sor kerül a háztartásokban szükségtelenné vált, kevésbé hasznos, de mások által értékesnek tartott limlomok közterületre történő kihordására és az ottani „szelektálására” (értsd a szétszedésére), vagyis lomtalanításra. Nagyon helyes, meg kell szabadulni a kacatoktól– bár, be lehetne szállítani a hulladékudvarokba –, de ez fáradságos.

Néhány észrevételem és tanácsom lenne a szervezőknek: a korábbi évek tapasztalatai bizonyítják, hogy például Nyíregyházán a lerakóhelyek kijelölése nem minden esetben történt, történik kellő körültekintéssel. Játszótereken (pl. Kodály Z. utca) nem célszerű ezt megoldani, mert a hátramaradó törmelék, rengeteg üvegszilánk, fémdarab stb., balesetveszélyes és maradandó sérüléseket okozhat. Nem hiszem, hogy ezt bárki is akarná.

A közelharc, és az ezzel járó szócsaták – hogy finoman fejezzem ki magam –, amelyet a „szelektivizálók” vívnak, nem a békés egymás mellett élés legtökéletesebb megnyilvánulási formái. Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi lehetnek, és nem folytatom tovább… Ha már Európában élünk, viselkedjünk ennek szellemében, mindannyiunk megelégedésére. Próbáljuk meg, talán sikerül! (Csak rajtunk múlik.)

Pócsi József, Nyíregyháza

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!