Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.15. 06:19

Biztosítás – biztonság?

<p>Végre történt valami! Mindezt főként azok mondták, akik a MÁV Biztosító házatáján kialakult faramuci helyzetből szeretnének kiutat találni. A bizonytalanságot biztonságosnak tudni, ahogyan azt egy biztosítótól elvárja a szerződő.&#160;<strong>Lefler György jegyzete<strong><br />&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-megkerdeztuk-korkerdes-mav-biztosito-kotelezo-biztositas-nyiregyhaza_flv.flv/viewer.html" target="_blank">Megkérdeztük: Ön mi alapján választott biztosítót? <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></strong></strong></p>

Tény: a MÁV Biztosítóról most nem a legmegnyugtatóbb hírek érkeznek. Őrizetbe vették a vámnyomozók a biztosító első emberét, s további öt társát. A felfüggesztett egyesületet pedig felügyeleti biztosok irányítják. Nagyon úgy tűnik, hogy az olcsó kötelező biztosítás négy évre visszatekintő sikersztorija a végéhez közeledik. Vagyis: a MÁV Biztosító – végállomásához ért.

Az érintett biztosító első embere többször hangoztatta: a sikerességük komoly ellenállást vált ki a nagyokból (ő maga is onnan érkezett), s hogy a kicsiket eme nagy halak szeretnék bekebelezni. Ily módon a piacot is visszaszerezni tőlük, de méginkább az olcsó biztosítás lehetőségét megszüntetni.

Merthogy a nagyok képtelenek az olcsóságra, s arra hivatkoznak, hogy biztonságos biztosító olcsó nem lehet. Ennek igazát ki-ki maga eldöntheti az évenkénti biztosítóváltások idején. A kérdés most: mit tegyenek azok, akik befürödni látszanak a MÁV Biztosítóval? Biztosítót veszíthetnek, de a pénzüket nem! Folyjék bármi is a háttérben.

Kapcsolódó cikkek:

  • Szerződésüket féltik a biztosítottak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is
    – Kockázatosnak ítéltük, ezért be sem vállaltuk a karambolos javításokat, ha ennél a biztosítónál kötötte az ügyfél a kötelezőjét, mindössze egy esetben fordult elő ilyen probléma – mondta el lapunk kérdésére Kelenföldi László, az egyik belvárosi autókereskedés – és szervíz karosszéria műhely vezetője.
  • Előzetesben a MÁV Biztosító vezetője
    Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a MÁV Általános Biztosító Egyesület pénteken őrizetbe vett elnök-vezérigazgatóját.

  • MÁV Biztosító: Már hat ember őrizetben - MTV Híradó
    Már hat embert vettek őrizetbe a MÁV Biztosítónál kipattant milliárdos sikkasztás miatt - számolt be szombaton az MTV Híradója. A pénzügyőrök szerint újabb őrizetbe vételek várhatók.

  • A MÁV Biztosító a felgüggesztése ellenére is tovább működik
    Kiss Bálint szerint nem igaz, hogy nincs elég fedezetük a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tevékenységhez, tehát nincs alapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felfüggesztésének.

  • Őrizetben a Máv Biztosító elnöke
    A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy biztosító egyesület vezetője és több társa ellen, és három személyt őrizetbe vett.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!