Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.02. 15:27

Angol nagykövet vizitált Nyírbátorban

<p>Nyírbátor - Az Unilever nyírbátori gyáregységében a közeljövőben bővítik a tevékenységet, s hamarosan egész Európát ellátják innen termékekkel. <dia width="900" height="700" alt="Angol nagykövet vizitált Nyírbátorban 2008.04.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Angol_nagyk_vet_vizit_lt_Ny_rb_torban_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Angol nagykövet vizitált Nyírbátorban 2008.04.03." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/brit-nagykovet-unilever-nyirbator.wmv/viewer.html" target="_blank">Greg Dorey: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/angol-nagykovet-nyirbator-gyarigazgato-unilever-2.wmv/viewer.html" target="_blank">Francesco Azzara: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/angol-nagykovet-unilever-nyirbator-3.wmv/viewer.html" target="_blank">Balla Jánosné: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Greg Dorey, Nagy-Britannia magyarországi nagykövete Nyírbátorban járt szerdán, ahol megtekintette az Unilever gyárat.

– A látogatásom célja az volt, hogy megismerjem, milyen munkát végez Magyarországon Anglia egyik legfontosabb befektetője – emelte ki Greg Dorey, aki hazánkban tartózkodása óta elsőként járt vidéki városban.

Mint Tracey Rogers, az Unilever ügyvezető igazgatója tájékoztatásából kiderült: a nyírbátori gyár a vezetésnek és a helyi munkaerőnek köszönhetően a cég egyik legeredményesebb egysége. A jelenlévők elé vetített jövőkép hasonlóan szép: mivel a cég világszerte több gyárát bezárta a közelmúltban, a nyírbátorinál bővítik a tevékenységet, s az eddigi Kelet-európai piacra termelés helyett hamarosan az egész kontinenset ellátják innen termékeikkel. Az elhangzottakhoz kapcsolódva Francesco Azzara, a nyírbátori gyár igazgatója elmondta, a fejlődés folyamatos, fontos stratégia a meglévő volumen stabilizálása és a költséghatékony termelés.
– Az Unilever azon túl, hogy mintegy 200 helyi és környékbeli lakosnak biztosít munkalehetőséget, a város sportrendezvényeinek és kulturális fesztiváljainak legjelentősebb támogatója – hangsúlyozta Balla Jánosné, Nyírbátor polgármestere, s a nagykövethez fordulva említette, a város ipari parkjában – ahol a közeljövőben az Unilever egyik beszállítója is beruház – továbbra is szívesen fogadják és várják a brit cégek letelepedési szándékát.

- Koncz Nóra - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!