Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.29. 13:30

A gazdaság védelmében, mindannyiunk érdekében

<p>Nyíregyháza - A Vám-és Pénzügyőrség Észak - alföldi Regionális Nyomozó Hivatala bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalási<br /> kísérletet leplezett le.</p>

A Vám- és Pénzügyőrség adatai szerint két péceli gazdasági társaság egy nyíregyházi vállalkozás részére áfa-visszaigénylés céljából valótlan tartalmú, öltönyök és zakókeladásáról szóló számlákat állított ki 400 millió forint értékben. A számlák mögött áru- és pénzmozgás nem állt, azonban ezek alapján a nyíregyházi vállalkozás többmint 85 millió forint áfát igényelt vissza. Ebből az APEH már 55 millió forintot kifizetett a cégnek, míg az összeg további részének kiutalását megtagadta.

A Vám- és Pénzügyőrség az ügyben csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított és egy bűnsegédként közreműködő személyt gyanúsítottként hallgatott ki - mondta el Dr. Bordásné Dr. Jánvári Regina sajtóreferens.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!