Választás 2024

2024.06.13. 07:00

Vitányi István: Jött a papírforma a választáson

Voltaképpen ahogy mondani szokás ilyenkor, jött a papírforma. Miért is? A Hajdú-Bihar 4-es számú választókerületében magabiztos fölénnyel zárta a Fidesz a választást, melynek részleteiről Vitányi István országgyűlési képviselő számolt be a Haonnak.

Balogh Efraim

Vitányi István értékelte választókerülete teljesítményét

Forrás: Napló-archív

Aligha történt meglepetés a Hajdú-Bihar vármegyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben a június 9-i választáson. Vitányi István országgyűlési képviselő a Haon megkeresésére értékelte az eredményeket, és megosztotta velünk tapasztalatait. Elmondása szerint nem történt meglepetés a választókerületben: kilenc polgármesterrel szemben nem volt jelölt, a másik 32 esetben viszont már érzékelt harcot, mégis a regnáló vezetőkre szavaztak többen. Példaként megemlített néhány települést, ahol kimagasló fölénnyel zárta a kormánypárt a választást: Berettyóújfaluban nyolcból hét egyéni körzetben nyertek, Muraközi István polgármester tovább folytathatja eddigi munkáját. 

Vitányi István, Muraközi István, választás 2024, Hajdú-Bihar vármegye, Haon, Debrecen
Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu polgármestere sikerrel vette az idei választást is
Forrás:  Napló-archív

Derecskén Rácz Anikót választották meg a város első emberének, aki közel 80 százalékkal nyert, a képviselő-testület tagjai pedig mind a Fidesz-KDNP-t képviselik. Mikepércsen Tímár Zoltán (nem volt ellenfele), míg Hosszúpályiban Zara András (46,06 százalék) nyerte el újból a szavazó polgárok bizalmát. Biharkeresztesen függetlenként, de Vitányi István támogatásával Dani Béla Péter győzött, s maradt a város vezetője (66,73 százalék), Komádiban pedig Tóth Ferenc szintén megőrizte pozícióját, elsöprő sikert aratva (78,47 százalék). Néhány városban történt csak változás, azonban úgy fogalmazott, köti ismeretség az új polgármesterekhez is, és nem került rossz kézbe egyik település sem. 

A közös munka gyömölcse beérett a választásra

– Több alkalommal is találkozom a polgármesterekkel, nemcsak akkor, amikor átadunk valamit, hanem összeülünk évente többször is. Az együttműködéseink mindig a települések érdekeit szolgálják. A közös munka meghozta gyümölcsét – világított rá Vitányi István. 

Hozzátette, a választókerülethez tartozó legnagyobb városok mindegyikében a Fidesz nyert, a vármegyei listára pedig az említett terület adta a legtöbb szavazatot, 28 ezret. Mint elmondta, ennek köszönhetően a Fidesz Hajdú-Bihar vármegyében aratott győzelméhez is jelentős mértékben hozzájárult a választókörzet.

– Azt gondolom, hogy nálunk a papírforma érvényesült. Elvégeztük a feladatainkat, minden település fejlődött, akár Vekerdet, mint legkisebb, akár Berettyóújfalut, mint legnagyobb települést vizsgáljuk meg. A választópolgárok visszaigazolták, hogy jól dolgozunk, és ezt kifejezték szavazataikkal, így elégedett vagyok az elért eredményekkel – összegezte az országgyűlési képviselő.

A 4-es számú választókerület új polgármesterei:

   • Bedő: Zsíros Sándor (független)

   • Berekböszörmény: Nagy Ernő (független)

   • Bihardancsháza: Balku Jenő Gergő (független)

   • Furta: Gácsi József (független)

   • Kismarja: Zsiros László (független)

   • Magyarhomorog: Vajda Róbert Károly (független)

   • Monostorpályi: Kondor Ernő (független)

   • Nagyrábé: Major József (független)

   • Sáp: Végh Imre József (független)

   • Zsáka: Gitye János (független)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában