Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.16. 10:39

Versenyre kelnek a természetért

<p>Nyíregyháza - Partium, Erdély, Havasalföld és Dobrudzsa területén táborozhatnak a nyertes diákok. Az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolák tanulói 3-3 fős csapatokkal nevezhetnek a 3 fordulós versenyre.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/versenyre-kelnek-a-termeszetert/cn/szon-news-km_01-20080313-042241"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Magyar-román iskolák közötti tanulmányi versenyt hirdetett meg az „Életet a környezetnek, életet az embernek!” ökológiai program keretében romániai oldalról a Szatmárnémeti székhelyű Szatmári Környezetvédelmi Ügynökség és a Szatmári Vízügyi Hivatal, magyar részről a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal karöltve.

A tanítási év végére, 2008. június 7-re tervezett döntőt helyi elő-, illetve középdöntők előzik meg, melynek fődíja több napos külföldi táborozás Romániában, Partium, Erdély, Havasalföld és Dobrudzsa területén.

Az általános iskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolák tanulói 3-3 fős csapatokkal nevezhetnek a második tanítási félévet átfogó 3 fordulós versenyre, melynek során mind a Víz, a Föld és a Környezetvédelmi Világnap eseményeiről is megemlékezünk.

Az első forduló feladatainak kihirdetése interneten történt meg. A feladatok megoldásának beküldésével egyúttal megtörténik a 3 fős csapatok benevezése a versenyre. Nevezési határidő: 2008. március 25. A szakemberekből és pedagógusokból álló zsűri a legjobban teljesített csapatokat hívja meg a második fordulóra, ahol eldől, hogy melyik 3-3 csapat képviseli megyénket a nemzetközi versenyen.

A tanulmányi verseny középdöntőjébe jutott általános iskolai és középiskolás csapatok között különböző díjak, jutalmak kerülnek kiosztásra. A döntőben résztvevő csapatok kísérő tanáraikkal együtt egyhetes romániai tanulmányi kiránduláson vesznek részt, melyet a döntő utáni hétre szerveznek a szervezők.

A versenykiírás részletei megtekinthetők a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (www.ftvktvf.zoldhatosag.hu) honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!