Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.28. 06:10

Postánkból: Uniós termékek az utak mellett

<p>Nyíregyháza - Sokan felháborodnak, és ezzel nem csak a kereskedőkre gondolok, akik a esetleg a konkurenciát láthatják az útszéli árusokban, de az ő aggályaik is érthetők.</p>

Elgondolkodtató, hogy egy üzlet működtetéséhez milyen követelményeknek kell megfelelni. Hús, tejtermék esetén például hűtők, mosdók kellenek, és még sorolhatnánk.

Ezzel szemben az út mentén összetákolt bódéban, „sátorban”  az úgynevezett illemhelyről visszatérő kiszolgáló (ami általában a pár méterre lévő bokor tele szeméttel és fekáliával), mondanom sem kell, kézmosás nélkül kiméri a juhtúrót, gomolyát és a földön tárolt „saját termés” narancsot, banánt, zöldségeket.

Mellesleg gyomor is kell hozzá, hogy valaki abból fogyasszon. Egyeseknek van. Még egy problémás dolog, aminek a napokban egyik ismerősöm részese volt a 41-es út egyik körforgalmánál is ilyen „üzlet” működik. Az egyetlen parkolási lehetőséget elfoglalta egy kocsi. A „vásárlók” úgy állnak meg, ahogyan tudnak! Van, aki az útpadkán, ha marad hely, az ott elhelyezett deszka reklámtábláktól. És van, aki le sem húzódik, igaz nem is nagyon tud hová. Ebből adódóan majdnem otthagyja a fogát.

Egyik vállalkozó ismerősöm mesélte, mikor megnyitotta az üzletét, nem kevés pénzébe került kialakítani a „kötelező szilárd burkolatú parkolókat”. Felvetődik a kérdés: hol is van ilyenkor az illetékesek? Most hogyan is van ez? 
K. L., Nyíregyháza

Kapcsolódó cikkek:

Értékesíthetek-e a piacon?
Az idén életbe lépő jogszabályok szerint, ki kell e váltanom a piaci értékesítéshez az őstermelői igazolványt?

Emberi koponyát árultak a piacon
Használt könyvek, számítógépek, rádiók és sporteszközök mellett egy emberi koponyát is árultak a belgrádi piacon.

Kiszállnak a versenyből a hazai kereskedők?
Informátoraink szerint egyre-másra kerül lakat a hazai termékeket forgalmazó és gyártó cégek telephelyeire, üzleteire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!