Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.22. 16:23

Gondolatok a Víz világnapján

<p>Nyíregyháza - A megyénkben üzemelő 114 vízmű közül 53 sérülékeny vízbázisból jut ivóvízhez. Érdekes, hogy a legjobb minőségű vizeket pont ebből a sérülékeny vízbázisból nyerjük. Milota, Szatmárcseke, Tiszakóród, Vállaj térségében.</p>

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – szokták mondani, ha valamilyen zavaros ügy tisztázásáról van szó. A megyénkben üzemelő 114 vízmű közül 53 sérülékeny vízbázisból jut ivóvízhez. Érdekes, hogy a legjobb minőségű vizeket pont ebből a sérülékeny vízbázisból nyerjük.

Milota, Szatmárcseke, Tiszakóród, Vállaj térségében. Az innen nyert vizek olyan tiszták, hogy szükségtelen tisztítani. Fontos, hogy védjük ezeket a sérülékeny vízbázisokat, mert ez olcsóbb megoldás, mint a tisztítás. A vízminőség megóvásában mindnyájan tehetünk valamit a környezetünkben. Ne szennyezzük a felszíni vizeket és a talajt.

Jelenleg megyénkben közel 4 ezer kilométer a vízvezetékes hálózat, melynek tisztántartása nagyon fontos, hiszen a csőben is romolhat a víz minősége. Az EU-szabvány szerint a víz minőségét nem a vízműnél, hanem a fogyasztónál, a csapjánál kell mérni. Ezt sokan nem tudják! – írta levelében a Kelet-Magyarországnak a Szabolcsi Tisza Kör elnöke.

Csabai János, Tiszadada

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!