Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.18. 10:05

Karácsony est a Zay Kollégiumban

<p>Nyíregyháza - Régi hagyománnyá vált kollégiumunkban, hogy a téli szünet előtti utolsó hétfő este megünnepeljük a karácsonyt. <dia width="850" height="630" alt="Karácsony est a Zay Kollégiumban 2007.12.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kar_csony_est_a_Zay_Koll_giumban_2007_12_18/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Karácsony est a Zay Kollégiumban 2007.12.18." /></a></dia></p>

Mindenkinek megvan a feladata, akár egy családban. A 9-es évfolyam díszíti a fenyőfát, a 10-es évfolyam ünnepi műsorral készül, a 11-esek pedig ünnepi díszbe öltöztetik az ebédlőt, ahol az ünnepi vacsorát fogyasztjuk el meghitt hangulatban, gyertyafényben halk karácsonyi zenét hallgatva közben.

Karácsony a szeretet ünnepe, de azt gondolom nemcsak ezen a három napon kell szeretnünk, tisztelnünk, becsülnünk egymást, hanem az év 365 napján is. Erre hívjuk fel diákjaink figyelmét is.

Kollégiumi közösségünk olyan akár egy nagy család. Csoportvezető kolléganőimmel próbáljuk betölteni a „pótanya” szerepét, hiszen  a fárasztó iskolai órák után hozzánk, ide jönnek „haza”.

Ha kell meghallgatjuk szerelmi bánatukat, segítünk tanácsainkkal, ha kell éjjel virrasztunk az ágyuk mellett, amikor lázasan, elhagyatottan fekszenek, segítjük őket a tanulásban. S természetesen mint minden családban itt is előfordulnak problémák és konfliktusok, de azért vagyunk, hogy ezeket megoldjuk.

Ez egy piciny részlete a mi kollégiumi életünknek.

Szerettem volna megosztani a kedves olvasóval. Mai rohanó világunkban azért itt a pozitív példa, hogy egy középiskolai kollégiumban vannak még olyan pedagógusok, akik HIVATÁSUKNAK tekintik munkájukat és mint kollégium, nevezzük a diák második otthonának, igyekszünk biztosítani számukra a családias légkört.

Mátrai Ildikó, tanárnő

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!