Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.12. 16:08

Újabb esélylesés Beregben: sikeres volt az EQUAL

<p>A vásárosnaményiak EQUAL-projektje a felzárkóztatás egyik kiváló referenciamunkája. A „programgazdák” hangsúlyozták az elért eredmények folytathatóságát és fenntarthatóságát,hiszen több fiatalnak is munkalehetőséget jelent.</p>

A Második esély a Vásárosnaményi kistérségben EQUAL-program záró konferenciáját tartották szerdán a vásárosnaményi művelődési központban. Az Európai Szociális Alapból finanszírozott projektben részt vett a vásárosnaményi önkormányzat vezetésével a Szatmár-Beregi Szilva Út Egyesület, a Nyíregyházi Regionális Képző Központ, a Vásárosnaményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, valamint a Bereg Térségi Fejlesztési Társulat, a Lónyay Menyhért Szakközép-és Szakképző Iskola és a Segítő Kezek Közalapítvány.

– A két éven át tartó program harminc olyan hátrányos helyezetű fiatalnak nyújtott második esélyt a munkaerő-piacon való jövőbeni sikeres szerepléshez, akik valamilyen ok miatt annak idején kiestek az iskolai képzésből – mutatott rá Jüttner Csaba vásárosnaményi polgármester a 330 millió forintba kerülő projekt lényegére.

A „programgazdák” hangsúlyozták az elért eredmények folytathatóságát és fenntarthatóságát, hiszen a fiatalok közül többnek később is munkalehetőséget jelent a projekt révén létesített belvárosi Beregi Bolt, a gergelyiugornyai üdülőterületen felépített pavilonsor és az ezer négyzetméteres dísznövény-kertészeti fóliasátor.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!