Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.14. 11:30

Elköltöznek a gyermekek karácsonyig

<p>Balkány - Balkányból kerül fiatal Nyírbátorba, Mátészalkára, Ibrányba, Berkeszre, Kisvárdára, a nyírszőlősi otthonba.</p>

December 31-ével megszűnik a megyei önkormányzat balkányi gyermekotthona. A negyven férőhelyes kastélyban az utóbbi időben már csak 29 fiatal volt. Nem azért, hogy nincsenek állami gondozásra szoruló gyermekek, hanem azért, mert már ismert volt a megszüntetés ténye.

Az elmúlt hetekben tartottak az egyeztetések, hogy melyik gyermek hová kerül. Természetesen a testvérek együtt maradnak. Balkányból kerül fiatal Nyírbátorba, Mátészalkára, Ibrányba, Berkeszre, Kisvárdára, a nyírszőlősi otthonba. A karácsonyt már mindenki az új helyén tölti. A balkányi 2 lakóotthon 12-12 fővel jogutódlással a Nyírbátori Gyermekvédelmi Központhoz tartozik majd. A lakásotthonokban élő fiatalok balkányiak vagy környékbeliek. Ők a lakásotthonban ünneplik meg a karácsonyt.

Kapcsolódó cikkek:

- M. Magyar László -


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!