Sport

2019.03.09. 13:00

Idegenben kapná el a Kaposvárt a DEAC

Debrecen - Tóth Bence, a DEAC kosarasa úgy véli, szombati ellenfelük igen veszélyes.

Debrecen - Tóth Bence, a DEAC kosarasa úgy véli, szombati ellenfelük igen veszélyes.

Jó hangulatban várhatja az újabb megmérettetést a DEAC csapata: Berényi Sándor tanítványai nemrégiben történelmi bronzérmet szereztek a Magyar Kupában, majd pedig legyőzték a címvédő és éllovas Szolnokot. Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában, szombaton 18 órától a Kaposvár otthonában vizitál a Debrecen.

A kezdeti bizonytalanság után az elmúlt hetekben magára találtak a kaposváriak, Fekete Ádám együttese az utóbbi öt mérkőzéséből négyet behúzott. A Kaposvár jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, de már csak egy győzelemre van a középháztól. A DEAC az előkelő ötödik pozícióból várja a folytatást.

Csapatként

Lapunk a DEAC fiatal játékosát, Tóth Bencét kérdezte a várakozásairól. – Remek a hangulat a csapatban, hiszen pozitív események vannak a hátunk mögött. De tudjuk, továbbra is koncentráltnak kell lennünk, hiszen sok van még hátra, szükségünk van a pontokra. A Kaposvár az utóbbi időben magára talált, több légióscsere is volt a gárdában, és arról is szó volt, hogy edzőt váltanak, erre azonban végül nem volt szükség, kitartottak Fekete Ádám mellett, és úgy tűnik, jól tették. Idegenben nem dicsekedhetünk túl jó eredményekkel, ezen változtatni szeretnénk. Úgy hiszem, az együttesünk kellőképpen egymásra hangolódott, így immár vendégként is előreléphetünk. A Kaposvár egy veszélyes formáció, hosszú a padjuk, sok variációs lehetősége van a trénerüknek. Nekünk egységesnek kell lennünk, és csapatként jól együttműködnünk a siker érdekében – fogalmazott Tóth Bence, akit út közben értünk utol, mivel a DEAC már pénteken felkerekedett.

A héten az MK-bronzérmes kosárcsapatot egy ünnepi ebéddel lepték meg a Debreceni Egyetemen, majd a játékosokra egy másik közös program is várt, együtt nézték meg szerdán este a DVSE meccsét. – Kellemes élmény volt az ebéd, amellyel köszöntöttek minket, kicsit kikapcsolódhattunk. Jóleső érzés, hogy mellettünk áll az egyetem, a városvezetés és a publikum is, sokat jelent ez számunkra. A pólósok találkozója is remek program volt, élveztük. Szerencsére az edzői stáb mindig készül számunkra valamivel, ami megtöri a monotonitást és segít a minél jobb csapategység kialakításában is.

SZADÓ


[related-post post_id="4165688"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!