Sport

2019.02.10. 10:30

A DVSC öklözője, Bernáth Attila győzött élete első felnőtt versenyén!

Debrecen - Az ifjúsági Euróba-bajnok bunyós meggyőző teljesítménnyel szerzett aranyérmet a Bocskain.

Debrecen - Az ifjúsági Euróba-bajnok bunyós meggyőző teljesítménnyel szerzett aranyérmet a Bocskain.

Íme a mérleg: két magyar aranyéremmel zárult szombaton Debrecenben a 63. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny, melyen a DVSC-s Bernáth Attila mellett nem kis meglepetésre nem Harcsa Zoltán, hanem a döntőbeli ellenfele, Cservenka Róbert diadalmaskodott.

Kiválóan bokszolt

Nagy érdeklődés jellemezte a szombati finálékat, ugyanis az utolsó napon szinte teljesen megtelt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, s a nézők remekül szórakozhattak a több mint húsz országot felvonultató seregszemlén.

A női aranymeccseken hazai versenyzőért nem lehetett szurkolni, többek között a debreceni Nagy Tímea is elbukta az elődöntőt. A férfiak között a második döntőt a debreceni Bernáth Attila vívta 52 kilóban. Bernáth élete első felnőtt nemzetközi versenyén kiválóan bokszolt. A tavalyi ifjúsági Európa-bajnok pénteken iráni bunyóst vert meg, szombaton pedig a botswanai Otukie Rajabbal kellett megküzdenie, s egészen meggyőző teljesítménnyel gyűjtötte be az aranyérmet.

A 75 kilósok B-csoportjának döntője volt még számunkra érdekes, hiszen ott két hazai öklöző, az Eb- és Európai Játékok-bronzérmes, olimpiai ötödik Harcsa Zoltán és Cservenka Róbert csapott össze. A papírforma harcsa mellett szólt, azonban a Vasas versenyzője visszafogott bunyót mutatott be, így meglepetésre Cservenka megosztott pontozással nyert.

Az említett Nagy Tímea mellett szintén bronzot szerzett a DVSC-s Nagy Bence és Tóth Ádám.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!