Sport

2019.01.25. 08:42

DVSC: remélik, nem szakad meg a hazai veretlenség

Debrecen - A Vácot fogadja a DVSC Schaeffler pénteken 18 órától a Hódosban, és amennyiben győz, egy pontra meg is közelíti.

Debrecen - A Vácot fogadja a DVSC Schaeffler pénteken 18 órától a Hódosban, és amennyiben győz, egy pontra meg is közelíti.

Félidejéhez érkeztek a női K&H kézilabdaliga küzdelmei. A debreceniek – köszönhetően a múltkori dunaújvárosi bravúrgyőzelmüknek – a tabella hatodik helyéről várhatják a váciak elleni rangadót.

Csapatmunka diadala

Az idegenben begyűjtött két pont egyik kulcsa a remek teljesítménnyel előrukkoló Triffa Ágnes volt, aki a kispadról beszállva rögtön ziccereket fogott, tartást adva együttesének.

– Örülök neki, hogy jól ment a játék, de ennél sokkal fontosabb a csapat eredményessége – szerénykedett a születésnapját és névnapját nemrég ünneplő hálóőr. – Időnként elég görcsösen kézilabdáztunk, de ez igaz volt a dunaújvárosiakra is. Szerencsére mi jöttünk ki jól a végjátékból, s ez a csapat munkájának volt köszönhető. Ez volt az első olyan találkozónk az idényben, amit komoly hátrányból fordítottunk meg, remélem, ez a fegyvertény felfelé repíti majd a gárdát – bizakodott a kapuvédő.

Hasonló irányvonal

A pénteki ellenfél Vác az ötödik pozíciót foglalja el a táblázaton, három ponttal megelőzve a Lokit. A mérkőzés egyik pikantériája, hogy a váciak szakmai igazgatója, Németh András és Köstner Vilmos régóta jó barátságot ápol egymással, korábbi együtteseiknek nem egy óriási csatája volt már a múltban.

– Szilágyi Zoltán vezetőedző hasonló szakmai irányvonalat képvisel, mint Vili bá’, így két azonos felfogású csapat fog egymásnak feszülni a pályán. Ami remélhetőleg a mi javunkra billenti majd a mérleg nyelvét, az a belső embereink rutinja, tudása. A váciak között tehetséges játékosok vannak, a nyáron többen éppen Debrecenben nyertek junior világbajnoki címet, s ez biztos komoly önbizalmat adott nekik. Hátul a brazil világbajnok kapus, Bárbara Arenhart ad nekik biztonságot, két remek szélsővel rendelkeznek, és ahogy mondtam, a középső embereik is sokra hivatottak. Hazai pályán veretlenek vagyunk ebben az idényben, szeretnénk, ha ez így is maradna. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem fogják könnyen adni a bőrüket, de ha a saját játékunkat játsszuk, akkor meglehet a győzelem – bizakodott Triffa.

Két nappal előbb

A szurkolók számára fontos hír, hogy a jövő heti, Siófok elleni találkozó időpontját előrehozták, ennek értelmében szerdán 18 órától fogadja a Balaton-partiakat a DVSC.

MSZ


[related-post post_id="4118350"]

[related-post post_id="4117708"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!