Sport

2018.08.08. 14:17

Nagy lehetőség kapujában Peák Barnabás

Debrecen - A Kontent-DKSI országúti kerékpárosa két hónapig a ranglistavezető Quick-Step Floorsnál bizonyíthat.

Debrecen - A Kontent-DKSI országúti kerékpárosa két hónapig a ranglistavezető Quick-Step Floorsnál bizonyíthat.

Peák Barnabás a Quick-Step Floorsnál tölti a szezon hátralevő részét – jelentette be a múlt héten a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) ranglistáját vezető belga székhelyű csapat.

Két hónapig lesz ott

A Debrecenben versenyző 19 éves magyar országúti kerékpáros mellett a 21 esztendős dán Mikkel Frolich Honoré kapott ideiglenes szerződést a Quick-Steptől, és a szezon végégig mutatott teljesítményük dönti majd el, szerződteti-e őket a belga csapat.

Peák tavaly két másodperces hátránnyal másodikként zárta a Tour de Hongrie-t úgy, hogy az egyik szakaszon bukott, és kulcscsonttörést szenvedett. Idén a mezőnyverseny és az időfutam országos bajnokságon is nyert a Kontent-DKSI színeiben.

– Telefonon megkerestek a csapat képviselői, hogy felkínálják ezt a lehetőséget, mely szerint két hónapig versenyezhetek náluk – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Peák Barnabás. – Nagyon boldog voltam, hiszen a kerékpársport egyik legpatinásabb csapatáról van szó. Amikor elkezdtem bringázni, nagy álmom volt, hogy egy World Tour-gárdához kerüljek. Boldog vagyok, hogy ez most összejött – fogalmazott a sportoló.

Meg akarja mutatni

A kerékpáros tavaly decemberben már eltöltött pár napot a Quick-Step Floorsnál, vagyis sejtette, mire számíthat odakint. – Nagyon magas szintű munka folyik a csapatnál, és akkor úgy éreztem, fejlődnöm kell, hogy eljussak én is arra a szintre. Remélem, hogy december óta ez sikerült, és meg tudom állni majd a helyem. Odakint sokkal több pénzt fektetnek egy-egy gárdába a szponzorok, sokkal nagyobb létszámú a kisegítő személyzet és jóval professzionálisabbak a felszerelések. Emellett természetesen nagyon sokat edzünk nap mint nap – mondta el a sportember a kinti körülményekről.

Peák 2014-ben vágott bele a kerékpársportba, amikor megtetszett neki egy verseny a televízióban. – Mind jobban ráéreztem az ízére, és azóta minden évben egyre komolyabban művelem ezt a sportot. Év végén döntik el a belga csapatnál, hogy mit szeretnének tőlem jövőre, ez alatt a két hónap alatt kell bebizonyítanom, hogy odatartozom én is. Igyekszem úgy teljesíteni, hogy rajtam ne múljon az esetleges szerződtetésem – zárta szavait Peák Barnabás, aki úgy véli, a verseny taktikai részében fejlődhet sokat, mert ebben a világ legjobbja a Quick-Step Floors.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!