Sport

2018.05.09. 08:41

Egyéni csúcsokkal jelentkeztek a debreceni atléták

Debrecen - Remekeltek a DSC-SI atlétái az ob-n, Kácser Zita, Gulyás Vera és Juhász Balázs is dobogóra állhatott.

Debrecen - Remekeltek a DSC-SI atlétái az ob-n, Kácser Zita, Gulyás Vera és Juhász Balázs is dobogóra állhatott.

Budapesten, a Vasas Pasaréti úti pályáján rendezték meg nemrégiben a 10 000 méteres országos bajnokságot. Az esti időpont ellenére szokatlanul nagy meleg fogadta a versenyzőket, melyhez kiválóan alkalmazkodtak a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola futói.

A hölgyek versenyében Kácser Zita rögtön az élre állt és egyenletes iramban futott 9 km-ig, majd innen még gyorsítani tudott és nagy fölénnyel győzött, több mint egy perccel megjavítva eddigi legjobbját (33:07.64). Ezzel az eredményével a 3000 m akadály után ezen a távon is teljesítette az Eb kiküldetési szintet. Szintén egyéni csúcsot ért el a bronzérmes Gulyás Vera, aki taktikusan építette fel a 25 körös futását, körről körre érte be az ellenfeleit, és csak egy hajszállal maradt le a dobogó második fokáról.

A férfiaknál Kovács Benjámin (Bp. Honvéd SE) megvédte címét Juhász Balázs előtt, utóbbi nem mellékesen az ezüst mellett az U23-as bajnoki címet is begyűjtötte.

Maximálisan elégedett

„Szerettem volna megjavítani a legjobbamat, nemrég egy lengyelországi utcai versenyen futottam 34 percen belül, ez jelezte, hogy menni fog ez az idő pályán is. Megbeszéltünk egy közös futást Papp Krisztivel, de sajnos egy betegség miatt nem tudott rajthoz állni, ezért mindent egy lapra tettünk fel és a 3:20-as ezreket próbáltam, ameddig megy. Ezt sikerült megcsinálni, a végére még gyorsulni is. Maximálisan elégedett vagyok. Három kilométer után volt egy kisebb holtpontom, akkor kissé elbizonytalanodtam, fog-e így végig menni, de sikerült az egyéni csúcs.

Az Eb-szintnek is örülök, de az akadály a célom Berlinben, erre is megvan már a szintem. A következő időszakban a mennyiségi munka után a minőség felé megyünk”

– nyilatkozta a viadal után Kácser Zita.

Gulyás Vera szerint igen erős mezőny gyűlt össze. „Fejben sikerült jól felépítenem a verseny egészét, végig hittem magamban, hogy a fülledt meleg ellenére meg tudom csinálni, ez repített a dobogó harmadik fokáig. Hálásan köszönöm a felkészítést edzőmnek, Szilágyi Lászlónak, akivel a közös munka ismét meghozta gyümölcsét.”

Juhász Balázs úgy érzi, nagyon nehéz versenyen van túl. „Nem számítottam rá, hogy Benjámin ilyen lüktető futással próbál lerázni mindenkit. Ennek ellenére elégedett vagyok, hogy egészen a végéig bírtam vele. Az idővel nem vagyok teljesen elégedett, de egy ob sajnos nem a tempófutásról szól Magyarországon. Készülünk tovább az idei fő versenyre, az Eb-re.”

HBN


[related-post post_id="3831224"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!