Sport

2018.03.24. 14:43

Loki: kettő jön, kettő megy

Debrecen - Lajtos Nóra és Sirián Szederke távozik, míg Bulath Anita, valamint Oguntuye Viktória Debrecenben folytatja.

Debrecen - Lajtos Nóra és Sirián Szederke távozik, míg Bulath Anita, valamint Oguntuye Viktória Debrecenben folytatja.

A jelek szerint alapos vérfrissítésen esik át a DVSC-TVP a következő szezonra, hiszen hivatalos honlapján jelentette be a klub, hogy nyártól Lajtos Nóra az MTK-ban kézilabdázik tovább, míg Sirián Szederke Dunaújvárosba igazol, ahonnan Kovács Annát követve újabb két játékos szerződik a cívisvárosba.

Szép esztendők

Sirián 2014-ben, Győrből került a DVSC-hez, s mindjárt a nyári felkészülés idején elszakadt a keresztszalagja. A súlyos sérülés még jobban megacélozta, kőkeményen dolgozott és a válogatottba is bekerült, jelenleg is Eindhovenben készül a Hollandia elleni Eb-selejtezőre.

– Nagyon sokat jelent számomra ez a négy év, rengeteget fejlődtem a Lokiban és ennek köszönhetően sikerült bemutatkoznom a felnőtt válogatott keretben – mondta a vasárnapi válogatott meccsre készülő játékos. – Ellenfélként is örömmel fogok visszatérni, hiszen az itteni hangulat számomra mindig inspiráló marad.

Lajtos Debrecenben nevelkedett majd 2012-ben Siófokról tért vissza a Lokihoz.

– Nagyon szép időszakot töltöttem itt, tele csodálatos pillanatokkal – emlékezett Lajtos Nóra. – Talán a Magyar Kupa bronzérem volt a legemlékezetesebb, illetve az a bajnoki rájátszás, amelyben kivertük a Dunaújvárost. Fantasztikus a szurkolók szeretete, Debrecen mindig megmarad a szívemben, s remélem akkor is szeretettel fogadnak, ha majd ellenfélként térek vissza – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a kiváló hálóőr.

Nagy visszatérő

Ezekkel párhuzamosan sok nagy csatát megélt, rutinos átlövőt és válogatott kerettag kapust szerződtetett a DVSC-TVP.

Bulath Anita számára nem ismeretlen a Hódos légköre, hiszen 2009-től-2011-ig a DVSC játékosa volt így tagja volt a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő együttesnek is. Bajnoki és Magyar Kupa meccsen eddig 180-szor volt eredményes debreceni kézilabdázóként.

– Nagyon örülök, hogy újra Loki játékos lehetek, nagyon szép emlékeim vannak Debrecenből – mondta honlapunknak az átlövő, akinek kisfia, Horváth Botond Tibor tavaly augusztusban született. – A cél, hogy a DVSC újra európai kupában szerepeljen, ehhez szeretnék én is hozzájárulni. Számomra roppant szimpatikus a debreceni közeg, már várom a visszatérést.

Válogatott kapus

Oguntuye Viktória tagja volt a Dunaújváros 2016-ben EHF Kupa-győztes csapatának, s Kim Rasmussen szövetségi kapitány idén is meghívta a magyar válogatott bő keretébe.

– Nagyon örültem a DVSC megkeresésének, nem sokat gondolkodtam, mielőtt igent mondta Ábrók Zsoltnak. Egy remek edzővel, csodálatos közönség előtt, nagy célokért játszhatok majd a Lokiban. A csapat jelentős részét ismerem, s úgy érzem, jó közösségbe kerülök majd – mesélt a váltásról Oguntuye.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!