Sport

2018.01.19. 10:14

Folytatnák a jó szereplést a debreceni kézisek

Debrecen - A célkitűzés nem változott az egyetemista kézilabdázóknál: bennmaradni a másod­osztályban.

Debrecen - A célkitűzés nem változott az egyetemista kézilabdázóknál: bennmaradni a másod­osztályban.

Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DEAC férfi kézilabda-csapata. A bravúros őszt produkáló együttes fél távnál 13 megszerzett ponttal a tabella 6. helyét foglalja el az NBI/B keleti csoportjában, így jó helyzetből várhatja a bajnokság második felét.

A tervek szerint – az első hét kivételével – heti öt foglalkozást vezényel Szabó Csaba a téli felkészülési időszakban, valamint az erőnléti fejlesztést kiegészítve „házi feladatként” külön konditermi foglalkozások is szerepelnek a programban.

Sorjáznak a meccsek

Január 3-án találkozott először a társaság, átmozgató edzéssel és labdarúgással kezdődött az új év, majd az erőnléti edzések kaptak nagyobb szerepet az első napokban. A második héten folytatódott az edzések erőnléti jellege, igaz, már egyre többször kaptak szerepet labdás gyakorlatok is. Mivel a január 12-ére tervezett, Balmazújváros elleni edzőmeccs elmaradt, így a csapat két részre osztva, egymás elleni játékkal zárta ez a periódust.

Ami a felkészülés további részét illet: szombaton, Ózdon felkészülési tornán vesz részt az együttes. A meccsek közötti tréningeken már a régi és új taktikai elemek begyakorlásán és finomhangoláson lesz a hangsúly. A bajnoki rajtot megelőző héten még a Békés ellen is gyakorol egyet a csapat – tervezett időpont: január 26., 18 óra, DESOK csarnok – majd február 3-án következik az első bajnoki idegenben a Törökszentmiklósi KE ellen. Az első hazai bajnoki összecsapást február 10-én rendezik, mikor az Algyőt fogadja a DEAC.

Megkapaszkodnának

A célkitűzés továbbra sem változott: a legfontosabb feladat bennmaradni a másodosztályban. A bajnokság rendkívül kiegyensúlyozott, az ötödik helyezett Ózdot és a tabella kilencedik helyén álló Törökszentmiklóst csupán öt pont választja el egymástól.

Az ősszel a debreceni együttes sokszor meg tudta lepni az ellenfeleket, ami talán annak is köszönhető, hogy több gárda újoncként kissé lebecsülte az egyetemistákat – tavasszal ezt a hibát biztosan nem fogják még egyszer elkövetni.

A megkapaszkodást nagyban könnyítené, ha a tavasszal sikerülne megszerezni az első idegenbeli győzelmet, hiszen két döntetlen kivételével az összes őszi vendégszereplésén vesztesen hagyták el a pályát a cívisvárosi kézilabdázók.

Továbbra sem edzhet társaival Sugár Bence: térdműtétje utáni rehabilitációját folytatja, míg Mezei Lajoson is egy kisebb operáció hajtottak végre.

A bajnoki szünetben a csapat keretében egy változás történt: a nyáron nagy reményekkel érkezett Pál Tamás a több játéklehetőség reményében Fehérgyarmaton folytatja pályafutását.

HBN


[related-post post_id="3740397"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!