Sport

2017.06.13. 16:17

Vívó Eb - Kreiss Fanni negyeddöntős tőrben

Budapest/Tbiliszi - Kreiss Fanni bejutott a női tőrözők keddi egyéni versenyének negyeddöntőjébe a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

Budapest/Tbiliszi - Kreiss Fanni bejutott a női tőrözők keddi egyéni versenyének negyeddöntőjébe a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

Az első szakaszban mind a négy magyar egy ellenfelétől kapott ki, a többit legyőzte, csak míg ezt Kreiss hét-, addig Mohamed Aida, Knapek Edina és Lupkovics Dóra hatfős csoportban tette. Mivel ebben a szakágban kisebb - 43 fős - volt a mezőny, valamennyien a 32-es táblán folytathatták versenyüket.

Az első fordulóban Mohamed szoros küzdelemben, egy tussal verte a német Carolin Golubytskyit, Kreiss fölényesen az izraeli Mary Dvorkint, Knapek és Lupkovics viszont kikapott, előbbi a lengyel Julia Walczyktól, utóbbi az orosz Agyelina Zagidullinától.

Walczyk ugyanakkor Kreissen már nem fogott ki, a nyolcaddöntőben a magyar tőröző négy tussal verte őt. A legjobb nyolc közé jutás Mohamednek nem jött össze, újabb német ellenfelétől kilenc találattal kikapott.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

a 32 között:

Mohamed Aida-Carolin Golubytskyi (német) 12-11

Kreiss Fanni-Mary Dvorkin (izraeli) 15-4

Julia Walczyk (lengyel)-Knapek Edina 15-3

Agyelina Zagidullina (orosz)-Lupkovics Dóra 15-10

a 16 között:

Kreiss-Walczyk 15-11

Leonie Ebert (német)-Mohamed 15-6

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!