Sport

2016.12.11. 10:29

Ökölvívó férfi ob: Nagy Bence ezüstérmes

Debrecen - A két elődöntőből egyet megnyert, egyet elvesztett a DVSC. A döntőben pontozással kikapott a debreceni klub ökölvívója.

Debrecen - A két elődöntőből egyet megnyert, egyet elvesztett a DVSC. A döntőben pontozással kikapott a debreceni klub ökölvívója.

A férfi országos bajnokság pénteki napja során Tóth Ádám nem bunyózott rosszul, de edzője szerint picit kevésbé pattantak ki az ütései, így bár kevésen múlott, de pontozással ellenfele bizonyult jobbnak. Nagy Bence ugyanakkor a korábbi korosztályos MMA világbajnok, nagyon kemény Kiss Balázs ellen uralta a mérkőzést, és amikor elkapta a fonalat, onnantól kezdve sokkal több pontos és látványos találatot ért el, mint csapkodó vetélytársa. Élvezetes meccs volt, amelyen nem fért kétség Bence sikeréhez. Így szombaton 17 órától a döntőben küzdhetett meg az aranyért a DVSC nehézsúlyú bunyósa.

Nagy Bence (91 kg) a férfi országos bajnokság döntőjében a kőszegi Hámori Ádámmal vívott meg. Az első menetben kevésbé volt aktív Bence, a DVSC 22 éves bokszolója, de nem került jelentős fölénybe Hámori sem. A második és a harmadik menet azonban - a tudósító szerint - ha nagy csatában is, de megvolt Bencének. Végül pontozással Hámorit hozták ki nyertesnek. Salánki László edző megdicsérte Bencét, ám ő árnyaltabban nyilatkozott (lásd alább).

Férfi magyar bajnokság

91 kg, döntő

Hámori Ádám (Kőszeg) - Nagy Bence (DVSC) pontozással nyert Hámori

Salánki László: - Lehet én túl szigorú vagyok, de úgy éreztem Bence sarkából, hogy a mai döntő első menete elment egyértelműen. A másodiknak a végefelé kezdett el igazán találatokat elérni, a harmadik pedig simán a miénk volt. Egyébként már a második elejétől sokkal dominánsabb volt Bence, mint az elsőben, de a találatok szerintem csak a vége felé jöttek meg... Egészében véve egy hajszálnyival, de talán elment a meccs. Én így láttam. Egyébként Bencénél nagy fejlődést tapasztalok, és szeretném elmondani, hogy a két bunyós lehetőségei között jelentős különbség van, mert tudomásom szerint Hámori Ádi csak a bunyóval kell foglalkozzon, hiszen rendszeres, nem csekély juttatásokat kap, míg Bence két munkahelyen dolgozik, s amellett jár be edzeni. Én azt is megköszönöm neki, hogy ezzel együtt így fel tudott készülni. Remek lehetőségek vannak még benne, de remélem, hogy sikerül valamelyest levenni a vállán lévő terhekből, mert úgy érzem akkor tud előrelépni csak, ha el tud jönni napi két edzésre is akár... Jelenleg ez nem lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!