Sport

2016.10.02. 10:13

DEAC: Fásult játék, vereség a fővárosban

Debrecen - Tizennyolc pontos vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Budapesti Honvéd otthonában. Az NB1/B 3. fordulójában a debreceni kosarasok még vezettek a félidőben, ám a fordulás után összeomlott a csapat játéka, és csúnya vereségbe szaladtak bele.

Debrecen - Tizennyolc pontos vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Budapesti Honvéd otthonában. Az NB1/B 3. fordulójában a debreceni kosarasok még vezettek a félidőben, ám a fordulás után összeomlott a csapat játéka, és csúnya vereségbe szaladtak bele.

Kósa Tamás ziccerével kezdődött a veretlen gárdák csatája, melyre a vendéglátó szinte azonnal válaszolt. Hatalmas rohanásba kezdtek a felek, de a magas tempó miatt rengeteg hiba is csúszott a támadásokba. 9-9-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a negyed derekához érkezve egy 8-0-s futással meglépett a Honvéd. Ferenczi Tamás magához hívta övéit, a negyed végéig sikerült is közelebb kerülni a házigazdához.

A második felvonást nagyon elszántan kezdték a hajdúságiak, agresszív letámadásuk fordítást eredményezett (20-23). A csereként beszálló Farkas Attila ezúttal legjobb formáját hozta, kintről és a gyűrű alól is tarthatatlan volt. Két perccel a nagyszünet előtt Brane Savic triplájával már héttel is vezetett a DEAC (27-34), de a harcos fővárosiak Stefán Dávid vezérletével két pontra felzárkóztak.

A második félidőre mindkét csapat igyekezett még szigorúbbá tenni védekezését, sokáig nem is sikerült jelentős differenciát kialakítani. Farkas Attila Zsákolásával a 25. percben még döntetlent mutatott az eredményjelző (40-40), ám ekkor mintha megátkozták volna Ferenczi Tamás tanítványait. A Honvéd látványos labdajáratások után rendre eredményes volt, míg a DEAC-nak mintha bedeszkázták volna a gyűrűt.

A záró felvonást hatpontos hazai előnnyel kezdték az együttesek, de a játék és az eredmény is a Honvéd szája íze szerint alakult. A korábban Debrecenben is megforduló Máté Márk ziccere és hárompontosa után már kétszámjegyűre duzzadt a különbség (55-44), és hiába küzdöttek becsülettel Molnár Andrásék, ezen a napon valahogy semmi sem akart nekik összejönni. A végére kicsit el is kedvetlenedtek a hajdúságiak, így megérdemelt nagyarányú fővárosi győzelem született. A DEAC a bajnokságban két hét múlva az Óbudai Kaszások ellen javíthat hazai pályán.


Budapesti Honvéd SE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 72-54 (20-14, 12-20, 18-10, 22-10)

DEAC: Savic 16/3, Kósa 4, Molnár 9/3, Kovács -, Lajsz 2 cserék: Farkas 17/6, Pék 2, Erdei 2, Opre -, Szarka -, Varga 2.

Ferenczi Tamás: Roppant szomorúak vagyunk a vereség miatt, sajnos kritikán aluli dobószázalékot produkáltunk minden dobásfajtából. 54 dobott ponttal nehéz meccset nyerni, pláne idegenben. Le kell szűrnünk a tanulságokat a mérkőzésből, de hétfőtől újra neki kell állnunk a munkának, hogy sikeresek tudjunk lenni a jövőben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!