Sport

2015.07.01. 12:47

Halek egészen Dél-Koreáig viszi Debrecen hírnevét

Debrecen - A 2013-as kazanyi Universiadé után az egyetemisták és főiskolások 2015-ös, dél-koreai olimpiáján is képviselheti hajdúsági vízilabdázó a debreceni színeket. Halek Márton a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként utazott Gwanjuba, a világverseny helyszínére.

Debrecen - A 2013-as kazanyi Universiadé után az egyetemisták és főiskolások 2015-ös, dél-koreai olimpiáján is képviselheti hajdúsági vízilabdázó a debreceni színeket. Halek Márton a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott tagjaként utazott Gwanjuba, a világverseny helyszínére.

Vincze Balázs Universiadé-győztes szövetségi kapitány június közepén hirdette ki a dél-koreai Gwangjuban, július 3. és 14. között rendezendő, egyetemisták és főiskolások olimpiájára utazó tizenhárom fős keretét.

Tanítványai az első hivatalos találkozójukon 12-7-es győzelmet arattak Szlovákia felett a fővárosban, majd Törökországba utaztak egy edzőtáborozással egybekötött felkészülési tornára, melyet veretlenül nyertek meg a mieink.

- A szlovákok elleni mérkőzés előtt került sor a kerethirdetésre - reménykedtem benne, hogy maradok a csapatban, és meg is könnyebbültem, amikor meghallottam a nevemet. Korábban, a szezonban kisebb-nagyobb derékfájdalmakkal küzdöttem, de szerencsére az már a múlté. Intenzív felkészülésen vagyunk túl, rövid idő alatt kellett elsajátítanunk a taktikai elemeket, és fizikálisan is fel kellett készülnünk, de mindenki beleadta a maga száz százalékát és igyekezett kihozni magából a maximumot - kezdte a debreceniek tehetsége.



- A török tornát veretlenül nyertük meg, kezd összeállni a játékunk, de van még hova fejlődnünk. Isztambulból Szöulon át Dél-Koreába vezetett az utunk, közel húsz órás utazást követően, kedden délután érkezünk meg az Universiadé faluba. A papírforma alapján úgy gondolom, hogy a csoportunkban mi vagyunk a legerősebbek, de nem tudjuk, hogy a többiek milyen gárdával jönnek. Nem kérdés, hogy milyen céllal érkeztünk Dél-Koreába! Balázs, illetve a csapat tagjai is nagyon motiváltak, mindent meg fogunk tenni azért, hogy ismét sikerüljön elhódítanunk az aranyérmet - bizakodott Halek Márton.

A 28. egyetemi-főiskolai csúcstalálkozón huszonegy sportágból a magyarok tizenháromban, 117 fővel képviseltetik magukat. A megnyitót július 3-án tartják, a magyar srácok helyi idő szerint először csütörtökön 14 órakor játszanak, Franciaország ellen, a férfitorna döntője pedig a zárónapon, 14-én lesz.

Az Universiade-csapat: Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid (kapusok), Bátori Bence, Chilkó Márton, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A férfi vízilabda torna csoportjai és csoportmérkőzései (Dél-Koreában 7 órával előrébb járnak)

  • A csoport: Dél-Korea, Olaszország, Brazília, Szingapúr
  • B csoport: Magyarország, Ausztrália, Franciaország, Hollandia
  • C csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Törökország
  • D csoport: Szerbia, Japán, Kína

  • Július 2., csütörtök

    14:00 Magyarország-Franciaország

    Július 4., szombat

    12:30 Magyarország-Ausztrália

    Július 6., hétfő

    17:00 Magyarország-Hollandia


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!