Sport

2015.03.20. 18:56

Lerakták az alapokat

Debrecen - A következő szezonban is Muhin irányítja a várakozáson felül teljesítő DHK-t.

Debrecen - A következő szezonban is Muhin irányítja a várakozáson felül teljesítő DHK-t.

A Debreceni Hoki Klub szezonzáró sajtótájékoztatót tartott a Debreceni Jégcsarnokban, ahol nemcsak a múltról (és a jelenről), hanem a jövőről is szót ejtettek.

Remek közösség

Mocsári Attila, a DHK elnöke egy sikertörténet kezdetének aposztrofálta ezt az idényt, kiemelve, minden célkitűzést teljesített a MOL Ligában és Magyar Kupában vitézkedő egylet. A csapat teljesítményének értékelésekor hangsúlyozta, kevés hiányzott a legjobb négy közé kerüléshez a ligában, s nem volt olyan gárda (még a bajnok sem), amely legalább egyszer ne szenvedett volna vereséget az újonc cívis alakulattól.

Jevgenyij Muhin, a gárda vezetőedzője szerint ebben a szezonban a csapatépítés volt a legfontosabb, amit sikeresen végrehajtottak, s ezzel lerakták a biztos alapokat. A csapatkapitány Ladányi Balázs szerint a DHK-ban a rutinos és a fiatal játékosok között remek a kohézió, s ez volt az egyik alapja a sikerességnek, illetve az, hogy kiváló edző irányítja az alakulatot. Vaszjunyin Artyom is dicsérte az orosz szakembert, mint nyilatkozta, fizikálisan remek állapotban játszották végig az idényt, hiába sújtotta példátlan sérüléshullám a gárdát. A válogatott Berta Ákos azt emelte ki, hogy nagyszerű a csapatösszhang, s nagyobb koncentrációval még előkelőbb helyen végezhettek volna a MOL Ligában.

A tények

A Debreceni Hoki Klub a hamarosan záruló szezonban részt vett a MOL Liga küzdelmeiben, valamennyi utánpótlás korosztályban elindította csapatait, az ifjúsági és a junior korosztály pedig a szlovák ifi-és junior első ligában képviselte a színeinket. A MOL Ligában újoncként az alapszakasz 5. helyén végzett a csapat, megelőzve olyan nagy múltú egyesületeket, mint az UTE és a Ferencváros. A DHK az alapszakaszban 42 mérkőzést játszott, 16 meccset nyert rendes játékidőben, további hármat pedig a ráadásban, így 58 pontot szerzett, s bejutott a MOL Liga rájátszásába. A negyeddöntőből nem sikerült a továbblépés a Brassó ellenében. A cívis gárda végül az 5. helyen zárt, ami sokak által nem várt, kiváló eredménynek számít egy újonc csapat esetében.



A debreceniek a Magyar Kupában is sporttörténelmet írtak, ugyanis bejutottak a négyes döntőbe, amit március 27-én és 28-án rendeznek Székesfehérváron, ahol a Fehérvár AV19-cel küzdnek a fináléba jutásért.

Az utánpótlás

A junior játékosok a hazai bajnokságban a bronzéremért küzdenek, a szlovák junior I. ligában a tavalyi idényhez hasonlóan a 4. helyen végeztek, csak a „szomszédok” versenyszabályzatán múlott, hogy nem szállhattak harcba az Extraligába kerülésért.

Az ifjúsági csapat egyet javított tavalyi helyezésén, és a hazai bajnokság 5. helyén zárta a szezont, a szlovák ifi 1. ligában pedig (újoncként) 16 csapat versengésében a 6. pozíciót szerezték meg. Az előkészítő korosztály két csapata, valamint a minik és a szuper minik az elvárásoknak megfelelően szerepeltek.

A jövőről

Mocsári újságírói kérdésre válaszolva cáfolta azokat a pletykákat, miszerint tartozna a klub a játékosoknak, ezt a kijelentést Ladányi is megerősítette. A DHK első embere a jövő évi költségvetésről nem tudott konkrétumokkal szolgálni, azon dolgoznak, hogy minél nagyobb legyen ez az összeg. Mocsári a jövőt illetően elmondta, tartanak az egyeztetések azokkal a játékosokkal, akikkel szeretnék tovább folytatni a munkát, s olyanokkal is felvették a kapcsolatot, akiket Debrecenbe akarnak csábítani. A sok kérdés mellett van egy biztos pont: Muhin mester irányítja a gárdát a jövőben is.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!