Sport

2015.03.06. 12:01

Elment Kati néni, akinek élete volt a sport

Debrecen - Gyászol a debreceni sporttársadalom, 91 éves korában elhunyt Vermes Lászlóné Galaczy Katalin.

Debrecen - Gyászol a debreceni sporttársadalom, 91 éves korában elhunyt Vermes Lászlóné Galaczy Katalin.

A remek sportolóvá, illetve sportvezetővé váló hölgy 1923. december 7-én született a cívisvárosban. Tizennégy éves korában kezdett el versenyszerűen tornázni, a sportágába azonnal beleszeretett. Tehetségének és szorgalmának köszönhetően első osztályú versenyzővé vált, pályafutása során bajnokságokat nyert és magára ölthette a magyar válogatott szerelését is.

Később testnevelő tanár lett, de sporttevékenysége, valamint társadalmi munkája igen sokrétű volt. Városi és megyei szakfelügyelőként dolgozott, versenybíráskodott és torna edzőként is kivette részét a sportéletből. Kati néni nevéhez fűződik a munkahelyi testnevelés bevezetése, és a kötelező úszásoktatás elindítása is neki köszönhető. Az Országos Sportnapokat (OSN), az MHK (Munkára, harcra kész) tömegsport mozgalom rendezvényeit és a testnevelés ünnepélyeket sok éven át ő szervezte, valamint rengeteg gyermeket készített fel az úttörő olimpiákra.

Kati néni végtelenül toleráns volt, kedves embernek tartották, aki mindenkivel megtalálta a közös hangot. Rengetegen dolgoztak a keze alatt, akik kivétel nélkül szerették. Egész életét a sportnak szentelte, reggeltől estig dolgozott, még hétvégéken is, nagyon sokat köszönhet neki az egész sporttársadalom.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!