Sport

2015.02.17. 19:41

Ibra, Fabregas és Robben is a pályán

A PSG–Chelsea és a Sahtar–Bayern összecsapásokkal jelentkezik újra a BL.

A PSG–Chelsea és a Sahtar–Bayern összecsapásokkal jelentkezik újra a BL.

Végre vége a böjtnek, kedden este folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, méghozzá a nyolcaddöntőkkel. Tizenhat csapat élte túl a csoportkört: a Paris Saint-Germain, a Chelsea, a Manchester City, az FC Barcelona, a Bayer Leverkusen, az Atlético Madrid, a Juventus, a Borussia Dortmund, a Schalke, a Real Madrid, a Sahtar, a Bayern München, az Arsenal, az AS Monaco, a Basel és a Porto vághat neki az egyenes kieséses szakasznak.

Elsőként kedden a PSG–Chelsea és a Sahtar–Bayern München párharcok első felvonását rendezik meg egyaránt 20.45-től. Szerdán pedig szintén háromnegyed kilenctől lesz a Schalke–Real Madrid és a Basel–Porto összecsapás. Jövő kedden küzd meg a Manchester City a Barcelona együttesével, és a Juventus a Dortmunddal, majd szerdán tartják a Leverkusen–Atletico Madrid, illetve Arsenal–Monaco derbit.

Ibra és Mourinho összekerült

A PSG az F csoport második helyén jutott tovább a Barca mögött 13 ponttal. Egy percig sem volt kérdéses, ott lesznek-e a franciák a nyolcaddöntőben, inkább csak az nem volt tiszta, hanyadik helyen kerülnek oda. Zlatan Ibrahimovic és gárdája nincs könnyű helyzetben a BL folytatása előtt, tudniillik elképesztő sérüléshullám sújtja a PSG-t. Serge Aurier, Marquinhos, Lucas Moura és Yohan Cabaye is kidőlt, ők biztosan nem lehetnek ott a Chelsea elleni első összecsapáson, valamint Blaise Matuidit játéka is kérdéses.

Laurent Blanc társaságának ellenfele az a Chelsea lesz, mely megnyerte a G jelű kvartettet, 14 egységgel simán leelőzte a második Schalke (8 pont) együttesét. A két csapat a legutóbbi kiírásban a negyeddöntőben találkozott, akkor a szerencse José Mourinho gárdája mellett állt.

Még sose

A Sahtarnak kilenc pont is elég volt a továbblépésre a „H” négyesből, igaz, valószínűleg a nyolcaddöntő jelenti majd a végállomást az ukránoknak, akik a Bayern Münchennel kerültek össze. Pep Guardiola alakulata megnyerte csoportját, és a sorsolás is kedvezett neki. Ha a nemzetközi porondot nézzük, még sosem futott össze a két társaság, ennek ellenére a párharc toronymagas esélyesei a németek. A Bundesligában címvédő és listavezető bajor sztárcsapat a hétvégén 8-0-ra verte a Hamburgot, Guardiola is elégedetten nyilatkozott a siker után.



A Sahtar Lvivben fogadja a Bayernt, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus miatt ugyanis nem a saját stadionjában játssza hazai meccseit.

Újra találkoznak

A BL szerdai folytatásában megismétlődik a tavalyi egyik nyolcaddöntő, hiszen újra találkozik a Schalke és a Real. Az előző szezonban Ronaldóék idegenben 6–1-re (ez volt legnagyobb vendégsikerük a BL-ben), majd hazai pályán 3–1-re diadalmaskodtak, vagyis simán túljutottak a németeken. A királyiak százszázalékos mérleggel nyerték meg csoportjukat, míg a Schalke döcögősen jutott csak el a legjobb tizenhat közé.

Sousa a Porto ellen

Talán a Basel–Porto derbi az, amelyre a legkevesebben kíváncsiak a párharcok közül, ennek ellenére lehet épp ez a mérkőzés lesz a legizgalmasabb. A svájciak megelőzve a Liverpoolt a Real mögött másodikként jutottak tovább, míg a „Sárkányok” elsők lettek a kvartettjükben. A Basel vezetőedzője, a Videoton korábbi mestere, Paulo Sousa már a Benfica és a Sporting játékosaként is a Porto ellenlábasa volt.



A párharcok visszavágóit március 10-11-én, illetve 17-18-án rendezik, a negyeddöntő sorsolását majd mácius 20-án tartják Nyonban.

A címvédő Real Madrid eddig tíz alkalommal nyerte meg a BEK-et (később Bajnokok Ligája), ami rekordnak számít. A „Galaktikusok” közül a legtöbb gólt a jelenleg is aktív Raúl szerezte (64 gól), a második helyen e tekintetben a holland Ruud van Nistelrooy áll.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!