Sport

2015.01.08. 16:39

Az örömteli új esztendő garantált

Debrecen - A Kulcsár-család gyermekáldás elé néz, a Lokinak pedig jó esélye van a dobogóra.

Debrecen - A Kulcsár-család gyermekáldás elé néz, a Lokinak pedig jó esélye van a dobogóra.Véget ért a téli szünet a debreceni labdarúgók számára, a piros-fehérek csütörtökön különböző tesztekkel – többek között statikai terhelhetőség- és testtömegmérés – kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A csapat számára az érdemi munka a pénteki edzéssel kezdődik, a jövő héten pedig már napi két tréninggel beindul a nagyüzem.

Talán Kulcsár Tamás várta leginkább a kezdést, hiszen a csatár az utolsó négy bajnoki meccset eltiltás miatt kénytelen volt kihagyni.

Megbeszéli vele

– Maximálisan kipihentem magam az ünnepek alatt, sőt, sajnos már korábban is volt rá lehetőségem, ha a kényszerpihenőre gondolok – nyilatkozta Kulcsár. – Elsősorban mentálisan volt fárasztó az elmúlt év, a bajnoki címet nagyon kiélezett küzdelemben hódítottuk el tavasszal és a boriszovi BL-kiesés is alaposan megviselt bennünket. A téli pihenő azonban kellően hosszú volt ahhoz, hogy feltöltődjünk mindannyian, jó volt már újra találkozni a társakkal – fogalmazott a cívisvárosi támadó.

A játékost hamarosan nagy öröm éri, ugyanis február elején felesége gyermeknek ad életet. A bébi elvileg abban az időszakban jön majd világra, amikor az apuka Törökországban edzőtáborozik a Lokival. – Majd igyekszem a kicsivel megbeszélni, vagy hamarabb, vagy később jöjjön, hogy itthon legyek a születésénél – mondta nevetve Kulcsár.

A DVSC-TEVA 70-es mezszámmal játszó futballistája úgy véli, idén a Debrecen szereplése is okot adhat majd az örömre. – Kellően erősek vagyunk, ha mindenki hadra fogható lesz a keretből, akkor nem lesz probléma a február végén induló pontvadászatban. A nemzetközi szereplésre feljogosító első három hely valamelyikére odaérhetünk, bár a bajnoki címvédésnek azért most nincs túl nagy realitása. Nem is ezzel kell foglalkoznunk, kis lépésekkel kell haladnunk és akkor meglesz a jó szereplés. A téli szünetben gyakran összefutottam más csapatok futballistáival Budapesten, jó volt azt hallani, hogy az ellenfelek is erős, egységes együttesnek tartják a Lokit.

HBN-TN


Új támadó a DVSC-nél

A DVSC-TEVA csütörtöki évadnyitó tréningjén egy új arc is feltűnt, mégpedig Wittrédi Dávid, aki az ősszel a PMFC-ben futballozott. A támadó közös megegyezéssel szerződést bontott a télen klubjával, ezért most szabadon igazolható. A 27 éves Wittrédi eddig hatvan NB I-es meccsen játszott és hét gólt szerzett. A DVSC hivatalos honlapja szerint a játékos sorsa később dől el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!