Sport

2014.12.08. 07:49

Méltó évzáró volt

Debrecen - A Loki szépen kiegyenesítette a szezonját, a dobogó közelében telelhet a bajnokcsapat.

Debrecen - A Loki szépen kiegyenesítette a szezonját, a dobogó közelében telelhet a bajnokcsapat.

Az utóbbi hetekben remekül teljesítő DVSC-TEVA a dobogó második fokán álló MTK-t fogadta vasárnap este a Nagyerdei Stadionban, a felek a 17., azaz az előrehozott második tavaszi fordulóban léptek pályára a bajnoki pontokért. Az élmezőnyhöz egyre inkább felzárkózó Loki úgy kezdte a meccset, ahogyan az a bajnokcsapattól elvárható, Kondás Elemér legénysége becsülettel nekirontott a kék-fehéreknek.

Bombagól

Mire a debreceniek belemelegedtek, máris vezettek, mégpedig Varga József jóvoltából. A hajdúsági középpályás lövésre szánta el magát a budapestiek kapujától 30 méterre, az irgalmatlanul erős bomba a lécről vágódott a hálóba. A vendéglátók továbbra is támadásban maradtak, Tisza kitűnő labdáját Sidibe csúsztatta alig mellé, majdnem megduplázódott a hazaiak előnye.

A vendégek nem tudták zavarba hozni a cívisvárosi cerberust, Verpeczet, Kanta Józsefék sokáig semmi veszélyt nem jelentettek a kapura. A játékrész végefelé Varga tehetett volna arról, hogy ne nyugodhasson meg egy cseppet sem az MTK, ám fejese alig kerülte el a kaput. Jól játszott a Loki az első félidőben.

Biztos lábbal

A szünet után is az előzőekhez hasonló mederben csordogált tovább a meccs, a játékot a DVSC uralta, ám éppen egy Varga által elkövetett hiba vezetett a fővárosiak egyenlítő góljához. A tar futballista elvesztette a labdát a saját térfelén, Pölöskei megiramodott vele, az első lövését még védte a kapus, de a kipattanót könnyedén vágta a kapuba az MTK támadója, újra egyenlő volt az állás.

A bekapott találat okozta sokkból hamar ocsúdott a piros-fehér együttes: Jovanovic nem sokkal tévesztette el a jobb felső sarkot.

A debreceniek igyekeztek frissíteni a játékukon, az utolsó húsz percre a sérülésből visszatért csapatkapitány, Szakály Péter is beszállt. A 79. percben Vukmir tüntette el Vargát a tizenhatoson belül, egyértelmű büntetőnek látszott kívülről, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Két perc múlva viszont sípolt Németh Ádám, amikor Tiszát buktatták, a sértett biztos lábbal a jobb alsóba vágta a mészpontra letett labdát, 2-1!

A végén Kálnoki Kis felejtette el, hogy milyen rendezvényen van és durván lerúgta Zsidait, piros lap lett a jutalma.

A találkozót végül három ponttal zárta a DVSC-TEVA, ez pedig azt jelenti, hogy a gárda a negyedik helyen telelhet, ami nem rossz kiindulási alap a tavaszi folytatásra nézve.

HBN-TN


Labdarúgó NB I - Sorozatban ötödször nyert a Debrecen

A címvédő Debrecen hazai pályán 2-1-re legyőzte az MTK együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 17., idei utolsó fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.


HAON-ÉLŐ - DVSC-TEVA vs. MTK 2-1 (1-0)

Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 17. fordulójában a DVSC-TEVA otthonában fogadta az MTK Budapest csapatát. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


DVSC-TEVA vs. MTK - Edzői nyilatkozatok

Debrecen - A DVSC-TEVA vs. MTK (2-1) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Garami József értékelte a látottakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!