Sport

2014.10.01. 10:48

Világbajnoki bronzérmet szerzett a debreceni repülős

Debrecen, Kecskemét - A repülő-világbajnokságok történetének egyik legnépesebb mezőnye állt rajthoz a Kecskemét melletti Matkó Airport területén a 14. FAI World Microlight Championship és a 8. FAI Paramotor Championship viadalokon, ahol tizennyolc nemzet összesen 234 sportolója mérte össze tudását különböző kategóriákban.

Debrecen, Kecskemét - A repülő-világbajnokságok történetének egyik legnépesebb mezőnye állt rajthoz a Kecskemét melletti Matkó Airport területén a 14. FAI World Microlight Championship és a 8. FAI Paramotor Championship viadalokon, ahol tizennyolc nemzet összesen 234 sportolója mérte össze tudását különböző kategóriákban. A fiatal, újonnan szervezett magyar ultrakönnyű-válogatott színeiben 8 repülőgép állt starthoz, minden kategóriában képviselve hazánkat. A pilóták és navigátoraik a verseny 7 napja során 13 versenyszámot (navigációs, economy és ügyességi) teljesítettek. A magyar válogatott összesített értékelésben a nemzetek közötti csapatversenyben a 4. helyen végzett és ezzel a világ repülősportjának elitjébe küzdötte magát.

Az egyszemélyes motoros sárkányrepülők kategóriájában a debreceni Főnix Repülőklub 22 éves fiatal versenyzője, Tóth Dávid Imre világbajnoki bronzérmet nyert, mely az egyesület történetének eddigi legjobb eredménye.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!