Sport

2014.04.11. 15:19

Elhozták a fődíjat Pécsről a debreceni egyetemisták

Debrecen - A Debreceni Egyetem csapata hozta el a fődíjat az április 9-e és 10-e között megrendezett I. Interregionális Kupa első fordulójáról.

Debrecen - A Debreceni Egyetem csapata hozta el a fődíjat az április 9-e és 10-e között megrendezett I. Interregionális Kupa első fordulójáról.A Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem szervezésében és részvételével először indult útjára pályázati forrásból a háromállomásos versenysorozat. Először Pécsett mérkőztek meg egymással az intézmények élsportolóiból válogatott 80 fős csapatok.

A kupán három állandó sportág szerepel: a futsal, a kézilabda és a kosárlabda. A negyedik sportágat mindig a házigazda választhatja ki, a pécsiek az asztaliteniszre voksoltak. A debreceni hallgatók a férfi és a női futsal összecsapásokat is megnyerték, és a férfi kézilabdások is a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Férfi kosárlabda, valamint női kézilabdacsapatunk a második helyen végzett, a női kosárlabdázóink, asztaliteniszezőink pedig mindkét nemben bronzérmesek lettek. Ezzel a teljesítménnyel összesítésben a Debreceni Egyetem nyerte meg a pécsi fődíjat. Ebben az őket kísérő 40 szurkolónak is óriási szerepe volt.

Az Interregionális Kupa második fordulóját október 9-e és 10-e között rendezik meg a Debreceni Egyetemen. Az utolsó harmadik állomás pedig Szegeden lesz tavasszal.

- Debreceni Egyetem -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!