Sport

2013.12.20. 13:37

Jockey Ewingéknál is jártak a lokisták

Debrecen - Az NFL-fanatikus debreceniek 5000 kilométert utaztak, ezúttal a Dallas Cowboys kedvéért.

Debrecen - Az NFL-fanatikus debreceniek 5000 kilométert utaztak, ezúttal a Dallas Cowboys kedvéért.

Már-már hagyományosnak nevezhető amerikai túrára indultak a DVSC futballcsapatának egykori és jelenlegi ikonjai: Sándor Tamás, Madar Csaba és Dombi Tibor két kint élő barátjával kiegészülve Washingtontól Dallasig utazott, hogy élőben tekintsen meg egy NFL-mérkőzést.

– Nekem ez volt a harmadik alkalom, hogy az év végén az USA-ba repültem amerikai focit nézni – osztotta meg a Naplóval Madar. – Először Washingtonban néztük meg Dombi Tibi kedvenceit, a New England Patriots gárdáját, rá egy évre Bostonban, hazai pályán tekintettük meg a Pats játékát, most pedig Sándor Tobe együttesét, a Dallas Cowboys-ot csodáltuk meg otthonában.

A fiúk az egykoron szintén a DVSC-ben futballozó Harangi Péter washingtoni lakásától indultak útnak egy lakóbusszal, az oda-vissza 5000 km-es túra során felfedezték New Orleanst, a dzsessz városát, beugrottak a Mercedes Benz Superdome-ba egy sulibajnoki meccsre, Dallasban pedig betértek a Ewing-házba.

Dallas-mánia

– Azt hiszem, a mi korosztályunknak, illetve a tőlünk idősebbeknek alapélménye volt a Dallas filmsorozat, a Southfork Ranch-re tehát mindenképpen el kellett mennünk – folytatta Madar.

– A Ewingok birtokán túl az is nagy élmény volt számomra, ahogyan az ott élők állnak az amerikai focihoz, egyáltalán a sporthoz: százezres stadionokat töltenek meg hétről hétre. Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy újra meg újra visszatérünk a jövőben az NFL hazájába – nevetett az egykori közönségkedvenc futballista.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!