Sport

2013.12.04. 14:18

Feltenni az i-re a pontot

Debrecen - A DVSC játékosai új labdát teszteltek, de szerencsére eddig a régivel is jól ment a futball.

Debrecen - A DVSC játékosai új labdát teszteltek, de szerencsére eddig a régivel is jól ment a futball.

A Brazuca névre keresztelt labdát, a jövő évi brazíliai világbajnokság hivatalos játékszerét tesztelhette néhány Loki-játékos a piros-fehérek szerda délelőtti, meglehetősen didergős tréningjén. A csapatot öltöztető sportszergyártó cég által szállított „bőrgolyót” Kondás Elemér vezetőedző, Verpecz István kapus, a mezőnyjátékosok közül pedig Bódi Ádám és Kulcsár Tamás próbálgatta a zúzmarás füvön.

Megfelelő a labda

– Meg vagyok elégedve vele, jól lehet megrúgni, irányítani a labdát – nyilatkozta lapunknak Kulcsár. – Biztos, hogy jó lesz vele futballozni a jövőben, bár az üdvözítő az lenne, ha a magyar bajnokságban minden meccsen azonos típusú labdával lehetne játszani, ez ugyanis most nincs így, úgy vélem, erre a Brazuca megfelelő lenne – mondta a támadó, akivel a keddi, 2–0-ra megnyert Magyar Kupa-visszavágóról is szót ejtettünk. A hajdúságiak 3–1-es összesítéssel léptek túl a Dunaújvároson a legjobb nyolc közé.

Kulcsárt többször is megállították lesen, nem mindig tűnt úgy, hogy jogosan. – Nem szokásom a játékvezetőkkel foglalkozni, az asszisztens úgy látta, én pedig másként, de természetesen nem én döntök. Próbálok minél hatékonyabb lenni, ez az én feladatom. Viszonylag sokszor helyzetbe kerülök mostanság, ebből szeretnék gólokat szerezni, ez tegnap is így volt, bosszantott, hogy sokszor a sípszó akadályozott meg ebben – jelentette ki a játékos, hozzátéve, mindegyik csatártársával jól megértik egymást, azaz hiába rivalizálnak, a csapat érdeke a legfontosabb.

A DVSC-TEVA pénteken Mezőkövesdre látogat, a bajnokság idei utolsó fordulójában. – Három pontért utazunk Kövesdre, semmiképp nem szeretnénk kudarccal zárni az évet, de nem is ez jár a fejünkben, hiszen úgy vélem, rendben van a társaság. Ahogyan a Mezőkövesd is, jó csapat és nagyon küzdenek egymásért, egyáltalán nem mehetünk biztosra ellenük sem, mert veszélyesek. De arra koncentrálunk, hogy a jó fél szezonunk végén feltegyük az i-re a pontot.

HBN-TN


„Kissé szitál és színes”

Ha új labdával jön ki egy sportszergyártó cég, azt a kapusok nem mindig nézik jó szemmel, ugyanis ha ők számítják ki rosszul a játékszer útját, annak könnyen kapott gól lehet a vége. – Nem tűnik rossznak a Brazuca, kellően könnyű – mondta kérdésünkre Verpecz István, a DVSC-TEVA hálóőre.

– Kicsit ugyan szitál a levegőben, de idővel meg lehet, meg kell ezt szoknunk. Furcsa a szemnek, hogy elég sokféle színben pompázik, ilyen szempontból én jobban szeretem, ha szimplább mintázatú egy labda. De az az igazság, ezt a típust is tavasszal lehet majd igazán tesztelni, amikor ideálisabb idő lesz, ilyenkor télen keményebbnek tűnik, csúszik és a levegő is hidegebb, azaz másként „közlekedik” a játékszer.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!