Sport

2013.12.17. 16:22

Felhívás: Hajdú-Bihar megye sportszerető lakosaihoz

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségének Intéző Bizottsága azzal a kéréssel fordul a megyénk sportszerető lakosaihoz, gazdasági szereplőihez, hogy segítsenek megmenteni Szövetségünket, mint a megyei sport szervezésében, lebonyolításában fontos szereplőt.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségének Intéző Bizottsága azzal a kéréssel fordul a megyénk sportszerető lakosaihoz, gazdasági szereplőihez, hogy segítsenek megmenteni Szövetségünket, mint a megyei sport szervezésében, lebonyolításában fontos szereplőt.

Támogatásukkal járuljanak hozzá a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségének megmentéséhez!

A megyei sportági szakszövetségek 1991-ben hozták létre a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségét. Jelenleg 29 sportági szövetség tagja a megyei szervezetnek. Ezek a szervezetek biztosítják a tagjaik részére a mindennapi munkavégzéshez szükséges feltételeket. Jogszabály szerint a megyei szakszövetségek csak származtatott jogi személyiségű szervezetek lehetnek. Ez azt jelenti, hogy nem lehet önálló bankszámlaszámuk, nem lehet önálló adószámuk. A jelenlegi szabályozók szerint teljes mértékben működésképtelenek lennének.

Ennek a problémának a megoldásában nyújt segítséget a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetsége azzal, hogy biztosítja azt a jogi és pénzügyi hátteret, amivel a megyei szakszövetségek működni tudnak.

Abban az esetben, ha a Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetségek működése ellehetetlenül, akkor nagyon sok Hajdú-Bihar megyei sportoló és sportszervezet válik működésképtelenné.

A kormány azon elképzelése, hogy egy csatornássá teszi a sport finanszírozását és a Magyar Olimpiai Bizottságon keresztül juttatja el a támogatást a sportba - az utóbbi időben kicsit megváltozott.

Az önkormányzatok feladatrendszere is megváltozott. A Sporttörvényben a sporttal kapcsolatban annyi maradt meg, hogy segítse a megyei sportszövetségek munkáját.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a lehetőségeihez mérten nagyon korrekten valósította meg a segítséget.

- A Piac utcán biztosított épületet és fizeti a rezsi költségeket a Szövetségek elhelyezésére és munkavégzésére, valamint biztosított pénzügyi támogatást a működéshez, amely fedezte a negyedéves költségeket.

Debrecen Megyei Jogú Város semmilyen támogatásban nem részesítette a szervezetünket.

2013. évre a MOB 20 millió forint támogatást ígért minden megyének. Az ígéretet komolyan vettük.

Egész évben tisztességesen végeztük a munkánkat, biztosítottuk a tagszervezeteink működését és vártuk a MOB támogatást. Ez év novemberében derült ki, hogy a MOB vezetése a megyék helyzetével nem kíván foglalkozni és egy fillér támogatást nem ad a megyei Sportszövetségek Szövetségeinek.

Megkerestük a Sport Szakállamtitkárságot, ahol arról tájékoztattak, hogy ez nem az Ő feladatuk.

Mivel az illetékesek jelentős része nem nyújtott hathatós segítséget a problémák megoldására, ezért fordulunk a megye sportszerető lakosságához, gazdasági társaságaihoz és kérjük, hogy segítsenek a megye sportjának abban, hogy „túléljük” ezt az évet, és ne okozzunk csalódást sok sportolónak, sportszerető embernek!

Segítő támogatásukat előre is köszönjük.

- Hajdú-Bihar Megyei Sportszövetségek Szövetsége Intéző Bizottsága -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!