Sport

2013.09.19. 07:28

A tabella élére ugrott a Loki!

Debrecen, Eger - A debreceni lányok győzelemmel köszöntötték születésnapos edzőjüket Egerben.

Debrecen, Eger - A debreceni lányok győzelemmel köszöntötték születésnapos edzőjüket Egerben.

Az eddig nyeretlen újonc otthonában lépett pályára a DVSC-TVP a bajnokság 4., szerda esti fordulójában.

Hiába tudták a cívisek, hogy mit kell tenniük az Eszterházy KFSC ellen (ahogy azt Ábrahám Szilvia a Naplónak nyilatkozta: „a meccs elejét megnyomjuk, ahogy csak tudjuk), mégis a hazaiak kezdték jobban a találkozót. Az Eger elhúzott 3–0-ra, s egészen a 11. percig kellett várni, hogy a Loki utolérje a házigazdákat (4–4).

Ezt követően újabb 5 minutum szükségeltetett, hogy átvegye a vezetést a hajdúsági egylet, s ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szünetben egygólos, 13–12-es debreceni fórt mutatott az eredményjelző. A gólok száma jól érzékelteti, hogy mindkét fél nagy erőket fektetett a minél jobb védekezésbe, ennek megfelelően elég kemény ütközet zajlott a pályán. A félidő krónikájához tartozik, hogy a cívisvárosiak kapusa, Lajtos Nóra megsérült, helyére Makai Veronika állt be.

Jobban bírták a végét

A pauzát követően hiába vezetett a Loki, nem tudott meglépni, az Eger makacsul tartotta magát, egészen a játékrész derekáig. Ettől kezdve viszont a piros-fehérek szép fokozatosan növelték előnyüket, köszönhetően annak is, hogy Slakta Petra és Barna Éva lényegében gólpárbajt vívott egymással, illetve Karnik Szabina biztos kézzel értékesítette a büntetőket. Az 51. percben úgy tűnt, nyugodt végjáték vár a DVSC-re, hiszen 25–19-re vezettek. Ám a hevesiek még egyszer nekirugaszkodtak, felzárkóztak három gólra, de a Loki újítani tudott, s ismét növelte előnyét. A végén a Debrecen 31–26-os győzelmet aratott az Eger ellen, így négy mérkőzés után veretlen a bajnokságban, ráadásul miután a Dunaújváros 28–26-ra legyőzte a Fradit, így a DVSC áll a tabella élén.

Ez a siker akár a lokista lányok ajándékaként is felfogható, hiszen Varga József vezetőedző ezen a napon ünnepelte a születésnapját.

HBN


Tények

ESZTERHÁZY KFSC GLOBAL SAFE–DVSC-TVP 26–31 (12–13)

Eger, Eszterházy csarnok, 300 néző. V: Felhő F., Öcsi T.

KFSC: Fekete – Fehér 3, Gyimesi 1, Molnár N. 1, TRBOVICS 1, PADOS 9 (3), Bárkai. Cs: Sterbik (kapus, Kovács V., BÁRÁNY 8, Hárs 1, Király 2. Edző: Herczeg Béla

DEBRECEN: Lajtos – Slakta 7, Ábrahám 2, Karalyos, Valovics 2, Kudor 5, Simsik. Cs: Makai (kapus), Barna 6, Sopronyi 2, Karnik 5 (4), Szilágyi 2, Bohus-Karnik. Edző: Varga József

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 12. p.: 5–4. 18. p.: 6–7. 24. p.: 9–11. 36. p.: 14–14. 42. p.: 16–19. 48. p.: 19–22. 54. p.: 22–25

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4


Mesterszemmel

Herczeg Béla: – Élvezhető mérkőzést láthatott a közönség, az első félidőben egészen kiválóan küzdöttünk, azon dolgozunk, hogy ezt a teljesítményt minél tovább kitoljuk.

Varga József: – Ezek is mi vagyunk, akik három győztes meccs után ezúttal csak szenvedtünk az újonc ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!