Sport

2013.07.01. 08:10

Magyar siker a kolozsvári MMA-derbin

Öt debreceni Pitbull-fighter kapott szerepet a kolozsvári sportcsarnokban ketrecbe lépő magyar MMA-válogatottban, Rácz Irén és Kálucz Martin győzelmet aratott a magyar csapat 5:4-es sikerét hozó összecsapáson.

Öt debreceni Pitbull-fighter kapott szerepet a kolozsvári sportcsarnokban ketrecbe lépő magyar MMA-válogatottban, Rácz Irén és Kálucz Martin győzelmet aratott a magyar csapat 5:4-es sikerét hozó összecsapáson.

Kilenc ütközetben csaptak össze a házigazdák a magyar válogatottal a román televízió által is közvetített ketrecharcgálán.

A magyarok jól kezdték a csapattalálkozót, Rácz Irén állásból és földön is dominált Alice Ardelean ellen, a kemény öklű debreceni tanárnő magabiztosan húzta be a győzelmet.

Aztán egy érdekes bunyó következett, a nyíltsisakos összecsapáson Nyíri Bence állta a sarat Alexandru Lantoc ellen, ám a második menetben a leléptetés sorsára jutott: egy háromszögtechnikát akart befogni, amikor a mérkőzésvezető – állítólag beszédért – leléptette.

Molnár Benjamin és Benkő László révén újabb két győzelmet szereztek a magyarok, amikor is Fényes Zsolt húzott kiskesztyűt. A debreceni Pitbull a második menetben kénytelen volt sérülés miatt befejezni az összecsapást, felszakadt szemöldökét itthon öt öltéssel varrták össze.

Kálucz Martin hozta a tőle elvárt győzelmet, nem sokat teketóriázott a Tamas Alin elleni bunyón, „skorpióval" gyorsan megadásra késztette az egyébként agilis ellenfelet.

Ökrös Sándor jegyezte válogatottunk újabb sikerét, a békésiek kegyelmet nem ismerő harcosa az első menetben hátsó fojtással mattolta Bred Sergiut.

A World Gladiators League középsúlyú világbajnokának, Soltész Lászlónak nem a győzelemről marad emlékezetes a kolozsvári csapattalálkozó: egy ütésindítás után bordára nyelt be egy óriási rúgást, így nem tudta folytatni a küzdelmet.

A bírói performance az utolsó mérkőzésen sem maradt el. Zathureczkyt extramenetre küldték a bírák, ám ellenfele elhagyta a ketrecet, s csak tíz perc után sikerült visszaimádkozni. A román fiú kijelentette, maximum egy percet hajlandó küzdeni. Nem is volt több a menetidő, aztán kihirdették Ciumac győzelmét... A helyi közönség hatalmas füttykoncerttel jelezte véleményét, érdekes, Zsolt összecsapását ugyanaz a bíró vezette, mint a Nyíri Bencéét.

- Örülök a győzelemnek, egy jól felkészített, remek harcosokból álló román válogatottnál bizonyultunk jobbnak. Csak az a két furcsa meccs ne lett volna, de gondolom, a szervezők tanultak az esetből, s a jövőben jobban odafigyelnek a bírák kiválasztására – értékelt Kovács Szabolcs, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen ügyvezetője.

ROMÁNIA – MAGYARORSZÁG 4:5

ARDELEAN ALICE VS. RÁCZ IRÉN

LANTOC ALEXANDRU VS NYÍRI BENCE

OLTEAN ION VS. MOLNÁR BENJAMIN

CIOCARLA MARIUS VS. BENKՐ LÁSZLÓ

MARIUS CIPRIAN VS. FÉNYES ZSOLT

TAMAS ALIN VS. KÁLUCZ MARTIN

BRED SERGIU VS. ÖKRÖS SÁNDOR

PASCU ION VS. SOLTÉSZ LÁSZLÓ

TOLEA CIUMAC VS. ZATURECKI ZSOLT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!