Sport

2013.07.17. 15:46

Egy kis késéssel bár, de rendben megérkezett a Loki Drammenbe

Szerdán délelőtt valamivel kilenc óra után szállt fel a DVSC-TEVA Osloba tartó gépe, mely egy mintegy két és félórás repülőutat követően landolt Norvégia fővárosában.

Szerdán délelőtt valamivel kilenc óra után szállt fel a DVSC-TEVA Osloba tartó gépe, mely egy mintegy két és félórás repülőutat követően landolt Norvégia fővárosában.

Landolás után legalább fél órát még a repülőn kellett vesztegelnie a csapatnak, mivel a norvégok valamilyen okból kifolyólag nem tudták időben biztosítani a járműről való lejutáshoz szükséges megfelelő lépcsőt. Rövid várakozás után azonban mindenki lejutott a gépről. A reptérről busszal vitték tovább a csapatot a csütörtöki Európa-liga meccs helyszínére, Drammenbe.

Norvégia hatodik legnagyobb városában, Drammenben a Rica Park Hotelben szálltak meg a debreceniek, akik több mint egy órás buszos utazás után meg is érkeztek szálláshelyükre. És mivel viszonylag sokat késtek, a szobák elfoglalása után egyből megebédeltek.

A labdarúgók jelenleg délutáni csendes pihenőjüket töltik, majd később indulnak el a Marienlyst Stadionba, ahol a szakmai stáb 18.30-tól edzést tart nekik.

Drammen, a családias hangulatú város

Csütörtökön megkezdi szereplését a DVSC-TEVA az Európa-ligában, melyben első ellenfele a norvég Strömsgodset csapata lesz.

A rivális csapat otthona, Drammen Norvégia hatodik legnagyobb városa, és 47 kilométerre fekszik a fővárostól, Oslótól.

Drammen Buskerud megye székhelye, a norvég autó- és gyümölcsimport fő kikötője, és mintegy hetvenezer lakosa van.

A város központja a Drammenselva két partján helyezkedik el, azon a ponton, ahol a folyó a Drammensfjordba ömlik. A Drammenselva menti Øvre Sund negyed 18. és 19. századi épületei a sörfőzdével és a folyóval egyedi karaktert adnak a városnak. Drammenben található az Aass sörgyár, Norvégia legrégebbi sörgyára, amely 1834-ben épült. A források szerint az 1866-os és 1870-es tűzvész majdnem teljesen elpusztította a várost, amely mára újjáépült, és szebb, mint valaha. Lenyűgöző látványt nyújt Drammen folyópartja, az egész város családias hangulatú, nincsenek nagy távolságok, az épületek szépek, ápoltak, az utcákon tisztaság van. A norvégok - így Drammen lakó is - segítőkészek, barátságosak, és közvetlenek.

Az idő jelenleg kellemes, körülbelül 24-25 fok van jelenleg.

Kondás Elemér vezetőedző szerdán 18.30-tól tart edzést a találkozó helyszínén, a Marienlyst Stadionban. A Loki az Európa-liga 2. selejtezőkörében megvívandó Strömsgodset elleni idegenbeli találkozóját csütörtökön 19 órakor rendezik Drammenben. A DVSC a mérkőzés után indul vissza, és várhatóan péntek hajnalban érkezik Debrecenbe.

Zsidai bizakodó a mérkőzést illetően

A szombathelyi születésű középpályás legalább egy döntetlent remél Norvégiában.

A Loki Strömsgodset elleni idegenbeli találkozójára csütörtökön 19 órakor kerül sor. A piros-fehérek utazó keretében viszonylag sok új arcot lehet látni, az egyik közülük a válogatott Zsidai László, aki megosztotta a Naplóval várakozásait.

- Ez egy oda-visszavágós párharc, bízom benne, sikerül olyan eredményt elérnünk idegenben, ami megfelelő alapot biztosíthat a hazai találkozóra, és kiharcoljuk a továbbjutást – bizakodott Zsidai László, aki azt is jól tudja, mik az erősségei a norvég ellenfélnek.

– Hirtelen és gyorsan tudják letámadni a riválisokat, figyelnünk kell majd arra, hogy a pálya közepén, tengelyében ne nagyon legyen labdavesztés. Műfüvön fogunk játszani, amit ráadásul nem is olyan régen cseréltek ki, illetve mindig locsolják, így gyorsabb a labda, kellett a szerdai edzés a meccs helyszínén. Viszont nekünk gyors csatáraink vannak, úgy hiszem, bármelyik kontránk veszélyt rejthet magában, remélem, legalább egy döntetlent el tudunk érni idegenben – mondta a középpályás, aki noha még nem olyan régóta tagja a DVSC csapatának, mégis úgy érzi, sikerült beilleszkednie.

– A társak kedvesen fogadtak, illetve vannak olyan játékosok, akiket még régebbről ismerek, így majdhogynem olyan, mintha már vagy fél éve Debrecenben játszanék – vélekedett a volt MTK-játékos, aki épp két nappal az összecsapás előtt, vagyis 16-án ünnepelte 27. születésnapját.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!