Sport

2013.06.19. 17:03

A lányok és a fiúk is kitettek magukért

Debrecen - Szép hajdúsági sikereket hozott a cívisvárosi diákolimpia.

Debrecen - Szép hajdúsági sikereket hozott a cívisvárosi diákolimpia.

Debrecenben és Miskolcon zajlottak a hét elején a labdajátékok III. és V. korcsoportos országos döntői. A sport városában, Debrecenben gyűltek össze a kézilabda, kosárlabda, röplabda sportágak legjobb V. korcsoportos csapatai, hogy megmérkőzzenek a diákolimpiai bajnoki címért, és a további helyezésekért. Az országos rendezvényen számos együttes képviselte Hajdú-Bihar megyét: a leány röplabda döntőjében a nyolcadik helyen végző debreceni Fazekas Mihály Gimnázium csapata lett a legeredményesebb hajdú-bihari együttes. A fiú röpisek fináléjában a bronzérmes pozícióban végző debreceni fazekasosok lettek a legjobb hajdúságiak, sőt, ebből az egyletből került ki a legeredményesebb játékos is Bán Balázs személyében.

Az eddigi legjobb

A leány kézilabda döntős küzdelmeiben a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskola növendékei küzdöttek. Molnár András és Nagy Attila tanítványai végig szépen meneteltek, így a harmadik helyért játszhattak a váciak alakulatával, végül azonban nem sikerült feljutniuk a dobogó harmadik fokára. A nánásiak ennek ellenére nem kedvetlenedtek el.

– Egyrészt borzasztóan elfáradtunk, másrészt pedig eleve kevés játékossal érkeztünk a diákolimpiára. Az utolsó összecsapáson már csak a szívünk vitt minket előre, így az erős együttessel felálló Vác ellen már nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elég lett volna a harmadik helyhez. Azonban nem vagyunk elkeseredettek, mert ez az eddigi legjobb diákolimpiai döntőn elért eredményünk – értékelte csapata teljesítményét Molnár András. A hajdúnánási együttes tagjai: Magi Zsuzsa, Csiki Virág, Tóth Angelika, Kovács Krisztina, Szőnyi Sára, Kovács Regina, Csontos Rita, Kovács Kincső, Tar Csenge, Jóna Edit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!