Sport

2013.04.25. 12:30

DVSC-TEVA: Még nincs lefutva a harc!

Debrecen - A debreceniek ráhajtanak a Magyar Kupa-győzelemre és a bajnoki dobogóra.

Debrecen - A debreceniek ráhajtanak a Magyar Kupa-győzelemre és a bajnoki dobogóra.A DVSC legutóbbi, Haladás elleni bajnokiját sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a hajdúságiak védelmének bal oldali oszlopa, Korhut Mihály. A huszonnégy esztendős hátvéd a héten elkezdte az edzéseket, ezért jó esély van arra, hogy szombaton pályára lépjen a Siófok ellen.

– Egy apró beszakadás keletkezett a térdhajlító izmomban, ezért kényszerültem pihenőre – mondta a csütörtök délelőttöt a konditeremben töltő labdarúgó. – A hét elején kocogni kezdtem, szerdán már együtt edzettem a többiekkel, van még két napunk a siófokiak elleni mérkőzésig, bízom benne, hogy ott lehetek a csapatban – nyilatkozta Korhut, aki azt is hozzá tette: mivel a szezon közepén járunk, nincsenek fizikális problémái, de nyilván némi nehézséggel járhat egy valamivel több mint egyhetes kihagyás.

Dobogó, serleg

A szombati bajnoki találkozó kapcsán megkérdeztük a balhátvédet: mit vár a csapattól a hátralévő hat fordulóban, illetve a Magyar Kupában?

– Hat körrel a vége előtt minden esélyünk megvan, hogy odaérjünk a dobogóra, ehhez azonban meccseket kell nyernünk. Játszunk még a Videotonnal, az MTK-val és a Ferencvárossal is, sőt, az említett közvetlen riválisaink egymás ellen is pályára lépnek majd. Ezek hatpontos összecsapásoknak minősülnek, jó teljesítményt kell nyújtanunk és akkor nem lefutott még a dobogós helyezésekért folytatott harc – jelentette ki a védő. – A Magyar Kupában jó esélyünk van arra, hogy döntőt játsszunk, hiszen az odavágón három góllal vertük a Vasast. Szeretnénk a visszavágón is diadalmaskodni és a serleget is meg akarjuk szerezni!

Nyerni kellene

Mint fentebb említettük, szombaton 18.30-tól a Siófokkal csap össze a DVSC-TEVA az Oláh Gábor utcán. – Az ellenfél megnyerte legutóbbi két mérkőzését a DVTK és az MTK ellen, ez figyelmeztető jel számunkra. Nyilván a siófokiak nem adták még fel a reményt a bentmaradásra, ennek ellenére itthon le kellene győznünk őket – nyilatkozta lapunknak Korhut Mihály.

HBN-TN


Wagué Franciaországban

Ugyancsak sérülés miatt maradt távol a Haladás-meccstől Pölöskey Péter, combizomhúzódása azonban már a múlté, ő is bevethető állapotban van – tudtuk meg a debreceniek rehabilitációs edzőjétől, Dankó Mihálytól. Ehhez kapcsolódó hír: a télen szerződtetett francia védekező középpályás, Mamadou Wagué hosszú ideje maródi, ő még az év eleji edzőmeccsek során sérült meg, jelenleg Franciaországban kezelik. A februárban fél plusz három évre leigazolt játékos a hírek szerint egy korábbi gerincsérülés miatt kényszerül most hosszabb pihenőre.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!